Kabukçuoğlu, TBMM genel kurulunda URAYSİM projesi ile ilgili şu açıklamalarda bulundu, “Ülkemizden de geçecek olan 12 bin kilometrelik İpek Demiryolu ülkemize de yeni fırsatlar getirmektedir. Ayrıca demiryolu taşımacılığında yolcu ve yükte demiryollarının payı yüzde 4 civarında olup, hem gelişmiş ülkelerin altındadır, hem de ülkemizin ihtiyacını çokça altındadır. Demiryolu taşımacılığı hem maliyet olarak, hem de ekonomi olarak, hem güven olarak karayolu taşımacılığına göre pek çok avantajlar taşımaktadır. Bu avantajlardan faydalanmak için ülkemizin demiryolu taşımacılığına önem vermesi gerekmektedir” dedi. 

"Ülkemizde üretilmeli": "Demiryolu taşımacılığı yapmak için bir ülkeden ray, bir ülkeden tren almakla bu iş olmuyor” diyen Kabukçuoğlu, “İllaki bunun üretiminin gerçekleşmesi için ülkemizde üretimi gerekmektedir. Üretimin ilk aşaması ise test imkanlarıdır. Eskişehir’de Cumhuriyet’in ilk yıllarından beri devam eden, hatta ondan da önce devam eden bir demiryolu vardır ve Türkiye’nin demiryolu tarihinde Eskişehir’in çok büyük bir yeri vardır. Eskişehir’de yapımı devam etmekte olan Ulusal Raylı Sistemler Test ve Araştırma Merkezi, Demiryolu Sanayisi için bize önemli fırsatlar temin etmektedir. URAYSİM’in yapılmasıyla hem demiryolu üretiminde hem de bununla ilgili lokomotif ve vagon üretiminde bir fırsat olacaktır.  Ayrıca yine ülkemizden geçecek olan İpek Demiryolu ülkemiz için bir fırsattır. Buranın ihtiyacı olan rayların ve makinelerin gerçekleşmesi ülkemizin önünde önemli bir ihracat fırsatı olmaktadır” diye konuştu. 

"Çok büyük bir fırsat": Kabukçuoğlu, “Ne yazık ki Eskişehir’de yapılmakta olan URAYSİM tamamlanamamıştır, eksiklikleri devam etmektedir. URAYSİM’de yapılacak olan düzenlemeler ve bunun hizmete girmesi, hem ülkemiz için ihtiyacı karşılayacak olan demiryolu sanayisine, hem de önümüzde çok büyük bir fırsat yaratacak olan İpek Demiryolu için hazırlık olacaktır. Bunun için Ulaştırma Bakanlığı’nın gerekli yatırımları yapmasını ve hem İpek Demiryolu, hem ülkemizin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında bir ulaşım sisteminin sağlanmasında faydası olacaktır” dedi.