Komisyonda yer alan İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu öncelikle Sağlık Bakanı Koca’nın salgına karşı almış oldukları tedbirler konusunda milletvekillerini bilgilendirmesini önemli bulduğunu, ancak Koronavirüs karşısında alınacak tedbirlerin yeterli olup olmadığının tespit edilmesinin Halkın Sağlığı açısından Millet Meclisi’nin vazifesi olduğunu söyledi. Kabukcuoğlu, Bu konuda Bakanlığın muhalefeti bilgilendirmesi kadar, salgını en az vaka ve ölümle atlatma konusunda  karşılıklı bilgi akışının açık olmasının son derece mühim olduğunun altını çizdi. Kabukcuoğlu, Sağlık Bakanı Koca’nın şahsında tüm sağlık çalışanlarına gösterdikleri çabalar için teşekkür ve tebrik etti.

Aynı Gün TBMM’de, Koronavirüs’e karşı alınan ve alınacak tedbirlerin araştırılması için Genel Kurul’a sunulan araştırma önergesi hakkında İYİ Parti Grubu adına söz alan Kabukcuoğlu; Globalleşmenin, nüfusun, insanlar arasındaki ilişkinin ve ülkemizdeki yoksulluğun bu kadar arttığı bir dönemde, başarılı bir şekilde tedbirler alan Sağlık Bakanlığı’nın bundan sonra  da salgına karşı alınacak tedbirler konusunda tüm partilerin önerilerine değer vermesi yerinde olacaktır. Koranavirüs’ü ile anlaşılmıştır ki, pek çok nedenlerle vatandaşlarının sağlığını korumak, devletler için stratejik bir önem arz etmektedir. Önümüzdeki zamanlarda benzer ve daha komplike olaylarla karşılaşmamız muhtemeldir. Sağlık politikalarının belirlenmesinde bu tür enfeksiyonlar,  gıda güvenliği ve toksik maruziyetler hesaba katılmalı, ülkelerin bunlarla ilgili planları ve senaryoları olmalıdır. Sağlık Bakanlığı’nın bünyesinde, bu tehlikeleri önleyecek üniteler kurulması önem arz etmektedir. Bununla birlikte akıllardan çıkarılmayacak bir konu daha vardır. O da bu tür salgınların biyolojik bir silah olarak kullanılma ihtimali. Yani Koronavirüs salgınının bir biyolojik silah olmadığı ispata muhtaçtır.”dedi.

İYİ Parti Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu,  Koronavirüs’ün öncelikle sağlık ve ihraç ürünlerimiz başta olmak üzere, madencilik ve turizm sektörlerinde olduğu gibi ekonominin genelinde yaratacağı tahribatın ülkemiz ve vatandaşlarımız için ciddi sorunlara dönüşmemesi adına  son günlerde Meclisin Denetim Faaliyetlerinden biri olan Yazılı Soru Önergeleri ile hükümete uyarılarda bulunup yardım eli uzattıklarını dile getirdi.