İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, İl Başkanı Mehmet Ektaş’ın istifası ile ilgili olarak, “Benim görevim ayrı, il başkanının görevi ayrı. İl Başkanı o şekilde bir karar vererek ayrıldı. Tabi ki ayrılmasa, çalışsa daha iyiydi. Takdir kendinin. Ne diyebilirim ki” dedi.

İl Başkanının ve milletvekilinin yetki ve görevlerinin belli olduğunu vurgulayan Kabukcuoğlu, “Hepsinden sorumlu bir parti genel merkezi var. Herkes görevini yapar. Problem olmaz. Makamlarda, mevkilerde, kişilerde kahin değildir. Biri gider, biri gelir. Bir Arslan gider, başkası gelir. Bu işler böyledir ifadelerini kullandı. 

İl Başkanı olmak isteyen kişilerin müracaat yapacağını kaydeden Ektaş, “Bunun usulü de belli. Bunu seçecekler de İl yönetiminden arkadaşlarımızdır. Onları değerlendirecekler. En uygun kişi hangisiyse onu da seçeceklerdir” şeklinde konuştu. 

Yapılan toplantıdan il yönetiminin haberinin olmadığına yönelik soruyu da değerlendiren Kabukcuoğlu, “Buradaki  toplantı bir üye kaydı değildir.  Arkadaşların evraklarını bırakmalarıdır. Dediğim  esaslı bir şekilde kutlaması daha geniş salonlarda, daha başka müracaatlar da var, onlarla beraber yapılacaktır” yanıtını verdi.