İYİ Parti’li Kabukcuoğlu konuşmasında, yaşanan ekonomik sorunların içinden çıkmak için hükümetin sigara ve alkolden alınan vergileri arttırdığını, mantık dışı ve ölçüsüz vergiler ve cezalar getirdiğini, neticesinde vatandaş kendince çözümler aradığına değindi. Vergilerin vatandaşın satın alma gücünü de dikkate alarak belirlenmesi gerektiğini belirten Kabukcuoğlu, bu sayede vatandaşın kaçak tütün, sigara, alkol kullanımı da önlenmiş olacağını söyledi.

Kabukcuoğlu ayrıca, Ekim ayının sonu olduğu hâlde pancar fiyatlarının hâlâ belirlenmemesi sebebiyle çiftçinin ne ekeceğine karar veremediğini, TürkŞeker’in pancar nakliye ücretini geçen yılın yüzde 23 altında belirlediğinden nakliyecilerin ek ücret almadan taşıma yapmadığını, bu nedenle pancarın tarlada beklediğini, kaybedenin Türk Çiftçisi, Türk Milleti olduğunu dile getirdi.

Kabukcuoğlu yaptığı konuşmasında şunları söyledi: 

"TÜRK TÜTÜN SEKTÖRÜ SİGARA KARTELLERİNİN KONTROLÜNE GEÇMİŞTİR": Hükûmet, yabancı sigara fabrikalarına verdiği tavizle, Türk milletine yönelik bazı yasaklamalar getirmektedir. Türk tütün sektörü sigara kartellerinin kontrolüne geçmiştir. Yaşanmakta olan ekonomik sorunlar içerisinden Hükûmet çıkış ararken sigara fiyatını, alkol fiyatını artırma yollarına gitmekte, kendince de vatandaş buna birtakım çözümler aramaktadır. Makaron, sigara filtresi veya sigarı kâğıdı taşınması kolay olan şeyledir. Bunlar yükte hafif pahada ağırdır, bir nevi bunların kaçakçılığı teşvik edilmiş olmaktadır. Devlet sigarada makul bir vergi alsa vatandaş da gayrimeşru yollara sapmayacaktır. 

"RUHSATSIZ SİLAH TAŞIMANIN CEZASI İLE LEGAL TÜTÜN PİYASASI DIŞINDAN ALIŞVERİŞ YAPMAK CEZASI AYNI": Bugün ruhsatsız silah taşımanın cezası bir ila üç yıl arasında hapis cezasıdır. Aynı şekilde uygun olmayan tütün ya da alkol tüketiminin cezası da bir ila üç yıl arasında hapis cezasıdır. Yani legal tütün piyasası dışından alışveriş yapmak kaçak silahla eş tutulmaktadır. Şöyle bir düşünelim, 14.5 liralık sigaranın 12,47 lirası vergiyken 2 lirası maliyettir. Bu derece ölçüsüz ve mantıksız verginin vatandaşı getirdiği nokta yasa dışı yollara sapmaktır. 

"VATANDAŞ ARTIK KENEVİR EKER GİBİ TÜTÜN EKERSE ŞAŞMAMAK LAZIM": Bu zorlamaların sonunda vatandaş artık kenevir eker gibi tütün ekerse şaşmamak lazım. Ne olursa olsun tütün ve alkol üzerindeki bu vergi vatandaşı çok zorlamaktadır. Sigaraya uyguladığımız vergiyle, dünyada sigaradan en çok vergi alan şampiyon devletiz. En yüksek alkol vergisi alan dünyanın 6'ncı ülkesiyiz. 1 litre rakı 200 liraya satılırken maliyeti 40 lira civarındadır. Alınan vergi son derece hesapsızdır. Önceleri etil alkolü vatandaş dışarıdan bulup bir kimyager becerisiyle kendisine içki hazırlarken daha sonra bunun üzerindeki baskı yüzünden etil alkol bulamamıştır. Ya metil alkol almıştır ya da birtakım düzenbazlar metil alkolü "etil alkol" diye satmıştır ve insan vücuduna toksik olan bu maddeler insanların hayatlarını kaybetmesine neden olmuştur. 

"PANCAR FİYATLARI HÂLÂ BELİRLENMEDİ": Ekim ayının sonu olduğu hâlde pancar fiyatları hâlâ belirlenmemiştir. Bölgem Eskişehir'in çiftçileri önemli pancar üreticilerindendir. Girdilerin yüksekliği de dikkate alınırsa pancar fiyatının en az 400 lira olması gerekir. Ayrıca TürkŞeker bu yıl pancar taşımada bir değişikliğe gitti: Önceleri, pancar nakliyesini bölgedeki şeker fabrikaları ve nakliyeciler belirlerken bu yıl TürkŞeker kendi belirlemiştir ve de bu yıl belirlediği fiyat geçen yıl belirlenen, kabul edilen fiyatın yüzde 23 altındadır.     

"MEMLEKETTE NEYİN FİYATI DÜŞÜYOR Kİ PANCAR TAŞIMASININ FİYATI DÜŞSÜN?": Memlekette neyin fiyatı düşüyor ki pancar taşımasının fiyatı düşsün? Bu fiyata nakliyeci pancarı taşımamakta, pancar ekicisinden ilave ücret almaktadır. İlave ücret almayan nakliyeciler pancar taşımasını yapmıyorlar. Pancar tarlada bekliyor, çiftçi fiyat belirlenmediği için ne ekeceğine karar veremiyor. Hükûmet bunların planlamasını yapamadığı için kafasına göre ürünlerde gümrük vergisini artırıyor, azaltıyor. Kaybeden Türk çiftçisi, Türk milleti.”