Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, yaptığı konuşmada, pandemi sürecinde en çok tartışılan konulardan birinin eğitim olduğunu vurguladı.

Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı çelişkili açıklamaların birçok kişide, velide, öğretmende ne olacak bu okulların durumu şeklinde kaygıya neden olduğunu ifade eden Alkan, "Eğitim Sen olarak okul öncesi eğitimden tutun üniversiteye kadar birçok sorunu Eskişehir kamuoyu ile tartıştık. Tartışmaya da devam edeceğiz” dedi.

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu  ise bir ülke kalkınması için , büyümesi için petrole, altına, gümüşe ihtiyacı olmadığını söyledi. "Sadece ve sadece insanlarına, çocuklarına, gençlerine iyi bir eğitim vermesi gerekir" diyen  Kabukçuoğlu,  “Onları iyi bir yere getirmesi lazım. Ama maalesef 18 yıllık AKP iktidarı döneminde bu kesindir Türkiye’de gençlik ve Türk insanları cehalete mahkûm edilmiştir. Sınav sonuçlarına bakın, üniversite, TEOG, LGS sonuçlarına bakın her zaman işler gittikçe kötüye gidiyor. Eğitim gittikçe kötüye gidiyor” şeklinde konuştu.