MHP'li Kadir Bıyık mesajında şu ifadelere yer verdi: 

15 Temmuz 2016'da ülkemiz, milletimizin birlik ve bütünlüğüne göz dikerek demokrasimize alçakça kast eden FETÖ/PYD terör örgütü mensuplarının hain darbe kalkışmasına maruz kalmıştır.

Türkiye'nin bağımsızlığını ve güçlü duruşunu hazmedemeyen kökü dışarda karanlık bir yapı devlet büyüklerimizi, Türkiye Büyük Millet Meclisini, aziz milletimizi ve devletimizin stratejik kurumlarını hedef alarak devletimizin yönetimini ele geçirmeye çalışmıştır.

Milletin silahını millete doğrultarak kendi menfaatleri için başkalarının maşası olmayı marifet sayan hainlere karşı halkımız sokaklara dökülmüş tanklara, uçaklara ve ölüm saçan silahlara göğsünü siper ederek Milletimizin iradesini hiç bir zorbaya teslim etmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir.

Aziz Milletimizin korkusuz ve dik duruşu şerefli asker ve polislerimizin kahramanca mücadelesi ile bir gecede bastırılan hain kalkışma neticesinde çoğunluğu sivil vatandaşlarımız olmak üzere 248 vatan evladı şehit olmuş 2196 vatandaşımız yaralanmıştır.

Devletimiz bu ihaneti unutmamak ve gelecek nesillere unutturmamak için bu günü '15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik günü' olarak ilan etmiştir. Bizler hain darbe girişiminin 3. yılında aziz şehitlerimizi anmak ve Milli birlik ruhunu tüm dünyaya göstermek için yine meydanlarda olacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle Devletimizin sonsuza dek payidar kalması birlik ve beraberliğimizin daim olması ve ülkemizin böyle ihanetlerle bir daha karşı karşıya kalmaması ümidiyle 15 Temmuz gecesi canlarını ortaya koyarak bayraklaşan Ömer Halisdemir'i, Çiftelerli hemşehrimiz demokrasi şehidi Fatih Dalgıç'ı ve tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum.