"8 litrelik pet şişelerdeki Kalabak Su'ya 4 lirayı kabul etmiyoruz" diyen Büyük Birlik Partisi Eskişehir İl Başkanı Şaban Bozbal,bulunan geçici çözümle ilgili şunları söyledi:

"Kalabak su sorununun çözüme kavuşturulması beklenirken geçici çözüm adı altında pet şişe satımı kabul edilemez. Vatandaşa ayrı bir eziyettir, vatandaşı kandırmaktır.

Ortada bir yanlış vardı, ihmal vardı, o yanlıştan geç de olsa dönüldü. Eskişehirli adına en uygun çözüm bulunması gerekirken birilerinin rant kapısı mı açılıyor? 12 litrelik damacana 5 lira iken ortada sorun var diye 8 litrelik pet şişeler 4 liradan asla satılamaz. Pet şişelerin satışı daha yüksek olabilir fakat sorun çözümü aşamasında geçici sürede yapılan bu satış daha uygun fiyata olmalıdır.      

Mağdur olan vatandaştan fedakarlık beklenemez, bunu ESKİ yapmalıdır, belediye yapmalıdır. Bir yerde yanlış varsa bunu halk değil temsil edenler yüklenir.

En ucuz su bizde, 41 kuruş demesini biliyorsak 8 litrenin karşılığınında 3.33 olduğunu bilmeliyiz. Fırsatçılık yapmamalı, başka illerden getirteceğimiz damacanalara kadar bu çözüm bulunduysa fedakarlığı biz yapmalı pet şişeleri 3 liradan dağıtmalıyız. Bu da yetersiz olacaksa diğer su firmalarıyla anlaşma yoluna gidilerek Eskişehirin su sorunu bir an evvel çözülmelidir."