İYİ Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Salih Karabacak beraberinde İYİ Parti Odunpazarı ilçe Başkanı Mehmet Ekmen, Tepebaşı İlçe Başkanı Özkan Gündoğan, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile TMMOB Makine Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi’ni ziyaret etti. TMMOB Makine Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Atila Tomsuk, Eskişehir'de yapılacak projelerin ortak akıl ile yönetilmesi gerektiğini söyledi.

Salih Karabacak, Alpu'da yapılmak istenen termik santralin oluşturacağı asit yağmurları ve radyasyon ile hava, toprak ve suyumuzun kirleneceğini, hastalıkların artacağını, ömrün kısalacağını, tarımın ve hayvancılığın yok olacağını ifade etti. Ziyarette, ülkemizin artan enerji ihtiyacını karşılamak için en doğru çözümün; rüzgar, güneş ve su kaynakları kullanılarak yenilenebilir enerji yatırımları olduğu konusunda tarafların hemfikir oldukları görüldü.

MİMARLAR ODASI'NA ZİYARET: Salih Karabacak beraberinde İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Mehmet Ekmen, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi'ni ziyaret etti. Mimarlar Odası Eskişehir Şube Başkanı Serdar Çavdar ve yönetim kurulu üyeleri, Eskişehir'in mevcut problemleri hakkında görüşlerini paylaşırken, kentsel dönüşüm projelerinin ada bazında yapılması konusunda, iki taraf da ortak görüşlerini ifade ettiler. Ziyarette, İYİ Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Salih Karabacak, il merkezi ve çevre ilçelerle beraber Eskişehir ulaşımının ve şehirleşmenin bir metropol gibi planlanması gerektiğini belirterek, anı kurtaran projeler yerine uzun vadeli vizyon ile geleceği kuran projeleri olduğunu dile getirdi.