Karacan, yeniden MKYK üyesi seçilmesinin ardından ilk kez konuştu ve, “Biliyorsunuz AK Parti genel başkan yardımcısı olarak 13 aylık bir göreve dahil oldum. Bu şereftir bizim için. Yine beş gün önce de büyük bir coşku ile 6. Olağan kongremizi gerçekleştirdik. Kurucu liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkemizin şahlanış döneminde kurmuş olduğu merkez ve karar yönetim kurulunda itibara ve güvene dayalı olarak ikinci kez görev vermesi başta şahsımı ve Eskişehir teşkilatını onurlandırmıştır. Gerçekleştirdiğimiz kongremiz partimizde gelenek haline gelmiş bir işleyişi daha bizlere göstermiştir. Bu işleyiş davada görev istenmez verilir düsturudur. Artık her birimiz şunu daha iyi anlamalıyız ki, partimize ben şu görevi istiyorum ben bu görevi hak ediyorum, ben bu görevde mutlaka olmalıyım veya şu olmamalı demenin hiçbir anlam ifade etmiyor. Kimin o görevi hak ettiğine inanılıyorsa görev ona veriliyor. O nedenle bunun bilincine varmış partililer olarak biz liderimize olan sadakatimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı şekilde devam etmesi gerektiğine inanıyorum. Diğer partilerde yaşanan ve olağan karşılanan parti içi olumsuz anlayış ve davranışların partimizde hiçbir karşılığı yoktur. Üstelik bu tür anlayış ve davranışları yapanların hayalleri kurduğu hedeflere ulaşmayıp hayal kırıklığına uğradıkları da herkes tarafından bilinmektedir. Algı oluşturmakla, manipülasyonla, yönlendirmeyle siyaseti dizayn edemezsiniz. Siyasette patron halktır. Son kararı halk verir” dedi.

Eskişehir’e hizmet etmeye devam edeceğim

Karacan, “Genel başkan yardımcılığım süresince 115 bin STK’dan sorumlu bir başkan olarak 81 ilin sorumluluğu ile beraber Eskişehir ilimize de hizmet ettiğim bir süreç yaşadık. Bu şehrin evladı olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm enerjimle şehrime hizmet etmeye devam edeceğim” dedi.

Önemli bir seçim süreci

Yaklaşana yerel seçimlerle ilgili de konuşan Karacan, “Önümüzde son derece önemli bir seçim süreci var. Eskişehir’de bugüne kadar hiç olmadığı şekilde AK Parti belediyelerine ihtiyacı var. Şunu iyi bilelim ki, zafere her zamankinden daha yakınız. Ülkemiz için şehrimiz için evlatlarımız için gelecek nesiller için genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız için bunu başarmak zorundayız ve başaracağız. Türkiye’nin şahlanışı ile beraber Eskişehir’i de şahlandırmalıyız.”