Başkan Kurt ziyarette, 5 yılda Odunpazarı Belediyesi’nde yaptıkları çalışmaları anlatarak gelecek dönemde yapacakları çalışmaları da söyledi. Konuşmasında Solucan Gübresi Üretim Tesisine değinen Başkan Kurt, “Odunpazarı Belediyesi tarafından kimyasal gübre kullanılması sonucunda artan toprak kirlenmesinin önüne geçilmesi için Solucan Gübresi Üretim Tesislerini kurduk. Bu tesiste yüzde 100 organik gübre olan solucan gübresi üretiyoruz” dedi. Kapama Vişne Projesi’ni de anlatan Başkan Kurt, Yahnikapan Mahallesi’nde 19 bin metrekarelik bir alana 1000 adet Kütahya vişnesi diktiklerini söyledi. Solucan gübresi kullanarak bu bahçenin verimini artırdıklarını dile getiren Başkan Kurt, “Vatandaşlarımız buradan organik vişne elde ediyor. Bu vişneleri satarak para kazanıyor” diye konuştu.

Arıköy Projesi ile arıcılık yapmak isteyenlere eğitimler vereceklerini ve Arıköy’de eğitimlerin yakında başlayacağını dile getiren Başkan Kurt, “AKP iktidarı hayvancılığı ve çiftçiliği yok etmeye çalışıyor, biz yaşatmak için uğraşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin de Odunpazarı Belediyesi’nin de bu yönde projeleri ve çalışmaları var. Bu tür çalışmaları artıracağız. Bugün tohumu bile ithal etmek zorunda kalan çiftçimiz, tarlasını ekmek için traktörünü, diğer tarlasını satmak zorunda kalıyorsa bunun sorumlusu yanlış ekonomik politikalardır. Tarım yok edildi. Bizler mısırı, buğdayı, soğanı bile ithal eder duruma geldik. Sebze ve meyve fiyatları aldı başını gitti” dedi.

Ankara ve İstanbul’da tanzim satış noktalarına değinen Başkan Kurt, “Piyasaya göre daha ucuz meyve sebze satıyorlarmış, kota koymuşlar. Bu satış noktaları önünde bugünün Türkiye’sine yakışmayan kuyruklar oluşmuş. Tepki gösteriyorlardı, şimdi kendileri bunu yapıyor” şeklinde konuştu.