Daha önce çok sayıda fabrikayı ziyaret ederek işçiler ile buluşan Başkan Kurt, son olarak Baycan Elektrik AŞ’yi ziyaret etti. Baycan işçileri ile bir araya gelen Başkan Kurt, işçilerle uzun uzun sohbet etti. İşçilerin çalıştıkları tezgahların yanına giden Başkan Kurt, onların istek ve şikâyetlerini dinledi. İşçilerin yaptıkları çalışmaları yakından inceleyen Başkan Kurt, Baycan işçilerine iyi çalışmalar diledi. 

İşçilere Odunpazarı Belediyesi’nde 5 yıl boyunca yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi’nde çalışan tüm işçi ve emekçilerin sendikalı olduğunun altını çizdi. Göreve gelir gelmez taşeron işçilerin sendikalaşması önündeki engelleri kaldırdıklarını vurgulayan Başkan Kurt, işçi ve kamu sendikaları sürekli bir arada olduklarını anlattı. İşçilerin haklarını savunmaya devam edeceklerini belirten Başkan Kazım Kurt, emeğin en yüce değer olduğunu söyledi. Her zaman çalışma arkadaşlarının yanında olduğunu kaydeden Başkan Kurt, çalışma arkadaşları ile birlikte tüm işçi ve emekçilerin haklarını savunmaya devam edeceğinin altını çizdi. Yeni dönemde yapacakları çalışmalara değinen Başkan Kurt, Baycan Elektik AŞ’de kadın çalışan sayısının fazlalığına dikkat çekti. Kadınların en büyük sorunlarından birinin kreş meselesi olduğunu dile getiren Başkan Kurt, yeni dönemde Odunpazarı’nda 100 kreş açarak bu sorunun üstesinden geleceklerini vurguladı.  

Yaşanan ekonomik krize de değinen Başkan Kazım Kurt, ekonomik krizden en çok işçi ve emekçilerin etkilendiğini söyledi. Aldıkları maaşlarla kıt kanaat geçinen işçi ve emekçilerin maaşlarının her geçen gün eridiğine dikkat çeken Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, bugün yaşanan ekonomik sıkıntıların tek nedeninin iktidarın yanlış ekonomi politikası olduğunu belirtti.