Gerçekleştirilen meclis toplantısında 3 adet gündem maddesi görüşüldü. Bir önceki meclis toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen; 2018 yılında yapılan yol harcamalarına katılım bedellerinin tahakkuk edip etmeyeceğiyle ilgili gündem maddesi ile Odunpazarı Belediyesi’nin 2018 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabı ve Taşınır Kesin Hesabıyla ilgili gündem maddesi, meclis toplantısında öne çıkan maddeler oldu. Meclis toplantısında görüşülen gündem maddelerinden 1’i oy birliği, diğer ikisi ise oy çokluğu ile kabul edildi. 

"Neden kişilere özgü karar çıkarıldı": Gündem dışı söz alan CHP’li meclis üyesi Emre Genç, dün seçim tekrarı alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi ile ilgili, “Bir hukukçu olarak üzülerek izledim. Bu karar hukuk tarihine kara bir leke olarak geçecek. Kararı AKP’li ve MHP’li temsilcilerden öğrendik bu siyasi bir karardır. YSK bir takım usulsüzlükler var dedi. Ne oldu da İstanbul’da bu karar alındı, neden kişilere özgü karar çıkarıldı. Seçimlerden sonra sayımlar yapıldı yine Ekrem İmamoğlu kazandı. Sandıklar sayıldı ve yine sonuçlar değişmedi. Bir kere değil bin kere de saysak İstanbul’a bahar geldi. Halkın iradesi bir kez daha tecelli edecek” diye konuştu. 

"Telaşa gerek yok": AK Parti Odunpazarı Meclis Üyesi Mehmet Bilgin, seçimler ile ilgili yaptığı değerlendirmede, YSK’nın kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, “Odunpazarında da itirazlar olmuştu ve jet hızıyla yapılmasın kararı alındı. 37’de dakikada jet hızıyla alınan kararı alkışlarken aynı kurumun verdiği kararı kınamanız yanlış. Sürece saygı gösteren sonuca da saygı gösterir. YSK birinin elinden alıp da başkasını galip ilan etmedi. Bu kadar telaşa gerek yok. Kendinden emin olanın sukunetini koruması lazım” dedi. 

"Tarihe kara bir leke olarak geçecek": Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise, iptal olan İstanbul belediye başkanlığı seçimleri ile ilgili, "Bir öfke kin yok. Telaşlanacak bir şey yok. Demokrasi diyorsak herkes konuştuğuna dikkat edecek. Keşke Çifteler’de de aynı şeyi yapabilseydiniz. YSK ile ilişkisi olan sizlersiniz bizim oralarda elimiz kolumuz yok. Hukuka demokrasiye saygı göstermeyen bir anlayış. YSK bile bu seçimi niçin iptal ettiğini bilmiyor. Bu durum tarihe kara bir lele olarak geçecektir. Seçim sonucunda AK Parti seçimi kazanır ise ölünceye kadar rahat olamaz” dedi. 

"Yol parası oy çokluğuyla": Mecliste görüşülen 2018 yılında yapılan yol harcamalarına katılım bedeli alınıp alınmayacağı kararı AK Partili meclis üyelerinin karşı oyu ile oy çokluğuyla meclisten geçti. AK Partili meclis üyeleri karşı oy vermeleri ile ilgili olarak, Belediyenin asli görevlerinden katılım payı almasının uygun olmadığını gerekçe olarak sundular. Alınan karar ile ilgili konuşan Kurt, “ Seçim dönemi çok tartıştık siz öyle biz de böyle dedik” dedi. Karar oy çokluğuyla meclisten geçti. 

"Bizi sorgulayanlar Dolar’daki artışa baksın": Mecliste gündem maddesi olan 2018 yılı bütçe kesin hesabı ile ilgili plan ve bütçe komisyonu AK Partili meclis üyelerinin karşı oyu ile oy çokluğuyla meclisten geçti. Başkan Kurt, AK Partili meclis üyelerinin eleştirdiği özel kalem harcamaları ile ilgili olarak, “Odunpazarı Belediyesinde şeffaf belediyecilik anlayışı vardır. Yazmadığımız işlemediğimiz bir şey olamaz. Özel kalem harcamaları bütçemizin 1. 60’ıdır, bunun abartılması söz konusu değildir. Bunu sorgulayanlar Dolardaki artışa bakacak. Dolar 3.27’den 5. 29 olmuş. Bunlar Türkiye’nin gerçekleri. Türkiye ekonomisi iflas etmiştir. Belediyemizin borçları idare edilebilir borçlardır. Odunpazarı Belediyesi kendini kendini yönetebilecek bir belediyedir” diye konuştu.