Odunpazarı Belediye Başkanı Covid-19  salgını nedeniyle zor günler geçiren esnaf ile bir araya gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda servisçi esnafı ile bir araya gelen Başkan Kurt, son olarak kırtasiyecilerle ve kitapçılarla buluştu. Kırtasiyecilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Başkan Kurt, esnafın sorunlarını, taleplerini dinledi. 

Covid-19  salgını nedeniyle dünyada birçok sektörde işler sekteye uğrarken, bazı iş yerleri kepenklerini indirme noktasına geldi. Koronavirüsten en çok etkilenen sektörlerin başında da kırtasiyeciler geliyor. 'Sezon' olarak nitelendirdikleri dönemde dahi hiç iş yapamadıklarını ifade eden kırtasiyeciler, batmak üzere olduklarını dile getirdi. Koronavirüsün dünya genelinde olduğu gibi kendilerini de ciddi biçimde etkilediğini söyleyen kırtasiyeciler, eğitimde yaşanan belirsizlik ve durgunluğun, kırtasiyecileri yok edecek kadar kötü duruma soktuğunu kaydetti.

Koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünya gibi Türkiye’nin de zor günlerden geçtiğini söyleyen Başkan Kurt, zaten zor durumda olan ülke ekonomisinde salgın ile daha da kötüye gittiğini vurguladı. Salgın öncesinde geçinmekte zorlanan işçilerin, emekçilerin ve esnafın salgın ile beraber ekonomik olarak daha da zor durumda kaldığını kaydeden Başkan Kurt, kırtasiyecilerin zor günler yaşadığını söyledi. Başkan Kurt, “Yaşadığınız sorunları biliyoruz. Bilmediklerimizi de sizlerden öğrendik. Sorunlarınızı ve taleplerinizi ilgili makamlara ileteceğim. Bu kötü günler dayanışmayla, omuz omuza vererek geçecek” dedi. Başkan Kurt, esnaf ile bir araya gelmeye devam edeceklerinin altını çizdi.