Nikah Salonu, toplantı öncesinde Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından dezenfekte edilerek, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak hazırlandı. Meclis toplantısına gelenler HES Kodları kontrol edilerek ve ateşi ölçülerek salona alındı.

Meclis toplantısında 17 gündem maddesi görüşüldü. Görüşülen gündem maddelerinden 71 Evler Mahallesi’nde Pazar günleri kurulacak olan Pazarın yeri ile ilgili madde ön plana çıktı. 71 Evler Mahallesi’ne Kapalı Pazar Yeri yapılıncaya kadar, geçici olarak Hızırer Sokak üzerinde Açangüller Sokakla kesiştiği yerden başlayarak Bilgün Sokak ile kesişimine kadar olan alana Pazar günleri, Pazar kurulması ile ilgili madde oy birliği ile kabul edildi. Meclis toplantısında görüşülen diğer gündem maddeleri de meclis üyelerinin oy biriliği ile kabul edildi. 

Gündem dışı konuşmalara geçilmeden önce belediyedeki sendikalaşmaya çalışmaları ile ilgili açıklama yapan Başkan Kurt, “Şubat ayında bir yetki tespiti gerçekleştirilecek. O nedenle de sendikalar arasında bir yarış var. Gayet doğaldır. İdare olarak tarafsız olduğumuzu herkesin bilmesinde yarar var. Sendikaların da bu konuda bana ısrarla açıklama yap diye bir kamuoyu baskısı yaratmaya kalkmasının bir anlamı yok. Biz yedi yıldır, Odunpazarı Belediyesi’nde hiç kimseye hiçbir konuda düşünce özgürlüğü babında, demokratik katılım babında baskı yapmadık. Hiç kimseyi de işten çıkarmadık. Aksine böyle diyorlar, şöyle diyorlar bu dedikoduları kabul etmiyorum. Ben solcu, sosyal demokrat birbelediye başkanı olarak işçilerin örgütlenme özgürlüğünü, hak arama özgürlüğünü sonuna kadar savunuyorum. Bu konuda bir tereddüttü olan varsa başka yerlere baksın. Biz işçilerin sendikalaşmasıyla ilgili sadece iş barışı ve çalışma huzuru konusunda titizlik içerisinde oluruz. Gerisi bizi bağlamaz” diye konuştu.