Yoğun bir seçim temposu geçirdiğini kaydeden Tambova ‘DSP diğer partiler gibi algı ve ekonomik değerler üzerinden değil, insanlara birebir ulaşarak seçim çalışmalarını yürüttük. Siyaseti olması gerektiği gibi yaptığımız için süreç bizim için daha zor fakat insana dokunarak siyaset yapmayı biz Ecevit’ten öğrendik’ dedi. 

"SÖYLEMLER HAYALCİLİKTEN ÖTEYE GİTMİYOR": DSP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dilara Tambova, seçmenin DSP’den neler beklediğini "Vatandaş iktidardan da ana muhalefetten de bıktı. İnsanlar bir umutla oy veriyor. Ancak seçim vaadlerinin seçimden sonra gerçekleşmediğini de görüyoruz. Bürokrasi sorunları, FETÖ mücadeleleriyle iktidar yoruldu. Ekonomisi gelişmiş Türkiye, Dünya lideri gibi dış politika söylemleri aşırı hayalcilikten öteye gidemiyor. Demografik yapımızı değiştirecek düzeyde göç aldık, bu süreçte yıpranmamış olmak imkansız. O yüzden yerel seçimler genel seçim havasında geçiyor. Bir taraf beka sorunu ile diğer taraf laiklik elden gidiyor algısıyla ile seçimleri yürütmeye çalışıyor. Beka sorunu varsa bu sizin eksiklikleriniz yüzünden olmuştur" ifadeleriyle aktardı. DSP’nin her dönem seçmenin gönlünde olan bir parti olduğunu kaydeden Tambova, “İktidar partisine kesinlikle oy vermeyecek bir kesim var. Ana muhalefete oy verirsek iktidarın değişeceğine inanan bir kesim var, kaç yıl daha ana muhalefette kalacaksınız? Kaldı ki muhalefet parti gerekenleri yapsa iktidar da bu kadar rahat olamazdı” dedi.

"YILLAR ÖNCE GÖRDÜĞÜMÜZ TABLOYU SEÇMENDE GÖRÜYOR": DSP’nin sürekli CHP’yi eleştirdirdiği söylemlerine cevap veren Tambova, “Bizlere sürekli ana muhalefeti eleştiriyorsunuz diyorlar. Çünkü en çok saldırı bize onlardan geliyor.  son yaşadığımız olayda İstanbul’da ana muhalefetin büyükşehir adayı Avcılar Belediye Başkanımızı tehdit ediyor. Sen Binali Yıldırım’la  rakip değil misin? Bizim yıllardır gördüğümüz tabloyu artık seçmen de görüyor. CHP’nin AKP’yi gönderme gibi bir sorunu yok. İYİ Parti’nin de bir şey olamayacağını gördük. Daha ilk seçimde başka bir partinin çatısı altına sığınıp ittifak yoluna gittiniz.”

"BELEDİYELERİN AÇIKLARINI GENEL SEÇİM HAVASIYLA ÖRTEMEZSİNİZ": Eskişehir’in sorunlarına değinen Tambova, “Kentli olmak sosyolojik bir kavram. Merkezi yerlere özen gösterip geride kalan mahallelere sadece seçimden seçime gidilmiş. O insanlar sistemi kabullenmişler. Köyden mahalle olan bölgelerimizle birlikte sorunlar çığ gibi büyümüş. Yerel bazda çok büyük sıkıntılarımız var. 20 yıldır belediye başkanlığı yapıp 5 seneye daha talip olmak cumhurbaşkanının ben dünya lideriyim demesi ile aynı anlamda. 150 yıllık Eskişehir’liyiz. Bu şehirde sosyal bir hayat var ana bunu siz yapmadınız. Sizin dokunuşunuzla artmış olabilir ama bu salt sizin yarattığınız bir şehir değil. Kenar mahalleler de herkes şikayetçi, kimse hayatından memnun değil. O mahalleler Eskişehir değil mi? Seçimleri genel seçim havasında geçirmeleri belediyenin bütçe açıklarından kaçmak için geliştirilmiş olduğunu düşünmüyor değilim” ifadelerine yer verdi.

"GÖREVİNİZİ İHMAL EDİYORSUNUZ": Eskişehir’deki sorunların çözümsüzlüğe doğru gittiğinin altına çizen DSP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dilara Tambova, “Kentlerin sorunları arttıkça çözümsüzlüğe doğru gidiyor. Kök salmış yönetimlerde kraldan çok kralcılar var. Ama bu insanların Eskişehir geleceğine çözüm olacaklarını zannetmiyorum. Israrla ray hatları uzatışıyor ve yanlış yönde yapılanıyor. Bunlar Eskişehir gün yüzü görmesin diye yapılmadıysa neden yapılıyor? pek çok insan Eskişehir’in Avrupa imajında olduğuna inandırmaya çalışıyorlar Projeler insan odaklı olmalı siz şehirleri insanlar için var ediyordunuz. İnsanları yok sayarak sorunları çözemezsiniz. O mahalleye gitmesek de olur, oradan bize oy çıkmıyor demek aynı zaman da görev ihmalidir” dedi.

"DSP İÇİN MÜCADELE EDİYORUM": Dilara Tambova, “Siyasetin olgunluk ve dürüstlükle yapılması gerektiğini savunurken bize karşı yapılan, gerçekle ilgisi olmadığı gün gibi ortada olan bu görsellerin bir il başkanı tarafından paylaşılmasını kınıyorum. Sizler bu yol ve yöntemlerle hiç birşey elde edemezsiniz. Şimdi  siz CHP ile yaptığınız mücadele ittifak olamadınız diye hırsınızı DSP’den çıkaramazsınız.  Ulusal basında yaşadığımız sıkıntıları yerel basında da yaşıyoruz. Kendilerini sol gören bazı medya mensupları antidemokratik davranmaya devam ediyor. Ama biz söyleceklerimizi söylemeye devam edeceğiz. Sizden herkes çok memnunsa insanlar size zaten oy verecek. DSP’nin, Dilara Tambova’nın oy potansiyeli ne diye düşünüp üzülmesinler ben 500 oy da alsam 5000 oy da alsam DSP için mücadele ediyorum” şeklinde konuştu.