Ülke gündeminde seçimlerin, ekonomik sorunların önüne geçtiğini, hükümetin seçim ile geçim derdini unutturmak istediğini ifade eden Gözegir "Ama kazın ayağı öyle değil. Halk zor durumda, ekonomi her geçen an kırmızı alarm veriyor" dedi. Halkın seçimlerden bıktığını ve ülke olarak gerçek gündem olması gereken ekonomiye dönülmesi gerektiğinin altını çizen Gözegir, yeni ekonomi reformları üzerinden eleştirilerde bulundu. Gözegir "İktidar halka bir darbe daha vurmaya hazırlanıyor. Yeni açıklanan ekonomi reformlarında halkın tabanı olan işçinin, tek dayanağı, tek işgücü güvenliği olan kıdem tazminatına el koymaya çalışıyor. Tavandan alınması gereken vergiler yine en alt tabaka olan tabana yayılıyor. Yani bu reformlarla zengin daha zengin fakir daha fakir olacaktır. Diyorlar ki; "Acı bir reçete ile karşı karşıyayız. Bedelini beraber ödeyeceğiz". Bu millet 17 yıldır her türlü fedakarlığı gösterip her zaman yanınızda oldu. Siz saraylarda oturup, en güzel yemekleri yerken, en lüks araçlara binerken, en şık pahalı elbiseler giyerken, size hep destek oldu. Şimdi "Faturayı beraber ödeyeceğiz" diyorsunuz. Bu hiç adaletli değil. 2 bin 20 lirayla mı ödeyecekler? Nasıl olacak bu iş! 2 bin 20 lira ile mi tasarruf yapacaklar da bireysel emeklliliği zorunlu hale getiriyorsunuz? Zaten açlık sınırı altında enflasyona ezilmişler. Bir de hala bu halktan fedakarlık bekliyorsunuz" diye konuştu. 

Sendikalara da çağrıda bulunan Gözegir "Buradan sendikalara da sesleniyoruz. Bakın bu reform bu ülkede sendikacılığın bitişi anlamındadır. Eliniz kolunuz bağlı oturamazsınız seyirci kalamazsınız. Aksi takdirde tarih sizi affetmeyecektir. Saadet Partisi olarak işçilerin ve ezilenlerin her daim yanında olacağız. İşçinin kıdem tazminatına dokunamazsınız, dokundurtmayız" dedi. 

Yerel seçim sürecine de değinen Saadet Partili Gözegir, "Saadet Partisi olarak Türkiye'nin bin 389 bölgesinde girdiğimiz seçimlerde, oylarımız yüzde yüze yakın bir oranda artış gösterdi. 630 binlerde olan oyumuz 1 milyon 250 binlere kadar yükseldi. Saadet Partisi olarak 14 ilçe ve Eskişehir merkezinde kazanan tüm belediye başkanlarına hayırlı uğurlu olmasını dileriz. Ancak seçim sürecinde söz verdiğimiz projelerin takipçisi olacağız. Çünkü bu projeler şehrimize kazandırılmak zorundadır. Bizim için önemli olan Eskişehir'dir. Nerde olursa olsun kim kazanırsa kazansın bu projeleri tüm başkanlarla paylaşmaya hazırız. Yeter ki şehrimiz, ilçemiz, Eskişehir'imiz kazansın. Beylikova'dan Çifteler'e, Mihalgazi'den Seyitgazi'ye, İnönü'den Günyüzü'ne bütün Eskişehir'in takipçisi olacağız. Çalışmalarımız tüm hızıyla sürecektir. Çünkü biz seçimler için değil gelecek nesiller için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.