CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Ankara Çubuk'ta katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğradı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP'li milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü ile CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınadı. 

YILMAZ BÜYÜKERŞEN: Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde gerçekleştirilen menfur saldırıyı esefle kınıyorum. Toplumumuzu ayrıştırmak isteyenler asla hedeflerine ulaşamayacaklardır. İnanıyorum ki halkımız bu tür söylemlerde bulunanlara inat, sevgiyle kucaklaşacaktır.

KAZIM KURT: Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde gerçekleştirilen saldırı barışa ve kardeşliğimize karşı yapılmış bir provokasyondur. Şiddetle kınıyorum. Şehit cenazeleri üzerinden siyasi çıkar sağlamak isteyen zihniyet tarihin çöplüğündeki yerini alacaktır!

AHMET ATAÇ: Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik bugün gerçekleştirilen alçak saldırıyı esefle kınıyorum. Bu provokasyon ortamını yaratanlar nefret dolu ayrıştırıcı söylemlerin sahipleridir. Yurttaşlarımızın böyle bir günde sağduyulu olması çok önemli.

UTKU ÇAKIRÖZER: Kutuplaştıran, ötekileştiren açıklamalar yine fiziki saldırıya dönüştü! Birlik ve beraberliğimizi güçlendirecek şehit cenazesini, provokasyon alanına çevirerek Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na alçakça saldıranları lanetliyorum! Saldırının failleri bir an önce bulunmalıdır.

JALE NUR SÜLLÜ: ''Bir Canım Var O da Bu Vatana Feda Olsun'' diyen Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na Şehit cenazesinde gerçekleşen saldırıyı kınıyorum. Bu provokasyon ortamını yaratanlar nefret söylemleri ile toplumu ayrıştıranlardır.

ABDÜLKADİR ADAR: Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik bugün gerçekleştirilen alçakça saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırının arkasında olanlar bu provokasyon ortamını yaratıp nefret dolu ayrıştırıcı söylemlerin sahipleridir. Tüm vatandaşlarımızı sağduyulu davranmaya ve provakasyonlara kanmamaya davet ediyoruz. İnanıyoruz ki sevgi ve barış ortamı kazanacak.