31 Mart yerel seçimlerinin ardından gazetecilerle bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yerel seçim sonuçlarını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, toplantı sonundaki soru cevap bölümünde sorulan iki soruda Eskişehir vurgusu yaptı. 

Belediyelere 10 temel ilke: "Ortak hareket edecekler ağlaşma yeri olmayacak belediyeler. Pozitif bir dille ortaya çıkacak kentin notu artacak bunu takip edeceğiz. Kadın ve engelli dostu belediyeler olacak."

Aldığınız oy oranı sizi tatmin etti mi?: "İstanbul Ankara’da aldığımız sonuçtan memnunuz. Eskişehir, Aydın örneğini diğer kentlere taşıyabilirsek genel seçimlerde de daha iyi sonuçlar elde ederiz."

Belediye meclisleri etkili olur mu?: Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Meclislerinde çoğunluğun CHP'de olmamasının kendileri açısından sorun olmayacağını belirtti ve Eskişehir örneğini verdi. Kılıçdaroğlu "Belediye Meclis’lerinde çoğunluğun olmaması o kadar önemli değil. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen bu dönem ilk kez çoğunluğu aldı. Yaptıkları ortada. Aldığınız her karar toplum yararına ise karşı taraf neye itiraz edecek ki? Engelleme ve kavga çıkarabilirler belediye başkanlarımız daha sakin olmalı. Bizim belediye başkanlarımız başarıya mahkumdur" dedi.