Adalet ve Kalkınma Partisi eski Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü, milletvekili Emine Nur Günay'ın, Esgündem26'ya verdiği röportajda, 24 Haziran seçimleri için il yönetimi ve SKM'yi işaret ederek söylediği sözlere cevap verdi: 

2014 yılında göreve gelen ve 4 yıl boyunca görev yapan İl Yönetim Kurulu bu süreç içerisinde 5 seçim ve 1 darbe girişimi yaşamış, tüm bu süreçlerden üzerine düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getirerek çıkmıştır.

4 yıl boyunca görev yapan İl Yönetim Kurulu hiçbir şaibeye ismi karışmadan sadece dava şuuruyla hareket etmiş, alnının akıyla görevini yerine getirmiştir.

Aynı İl Yönetimi ve SKM 24 Haziran seçimlerinde de 4 yıl boyunca geçirdiği seçimlerdeki çalışma şuuru ve azmiyle görevini layıkıyla yerine getirmiştir.

İl Yönetimi sadece 24 Haziran seçimlerine odaklanmış görevini yerine getirirken, birileri boş durmamış seçim çalışmaları yerine İl Yönetimi'nin seçim sonrası değiştirilmesi için uygunsuz bir şekilde kulis çalışması yürütmüş ve bu çabasında da başarılı olmuştur.

24 Haziran ile ilgili eğer bir sorun söz konusu ise bu sorunun kaynağı İl Yönetimi ve İl SKM'mi yoksa liste sıkıntısından mı kaynaklandığı, yaşadığımız şehirde 3-5 kişiye sorulduğunda cevabın çok net bir şekilde alınacağı aşikardır.

Eğer 24 Haziran'da şehirde partimizin başarısından söz edilecekse bu bir aylık seçim kampanyasından kaynaklanmamış, 4 yılda emek emek oluşturulmuş sağlam bir teşkilat yapısı , şehirdeki olaylara hakimiyet, sorunlara çözüm odaklı yaklaşımlardan ve şehirdeki 3 CHP'li belediyeye rağmen partinin görünür kılınmasından kaynaklandığı göz ardı edilmemelidir.

Dolayısıyla kimsenin kendisini kerameti kendinden menkul görmesine gerek yoktur.

4 yıllık süreç içerisinde parti içerisinde vekiller arası makam değişiklikleri olmasına rağmen vekillerin makamlarına göre değil, kendileri partimizin bir vekili olarak değerlendirilmiş ve aralarında hiçbir ayrımcılık yapılmamıştır.

Bunun dışındaki alınganlıklar şahsi ve psikolojiktir.

2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlere gidilirken,sözde birlik ve beraberlikten bahsedilirken bir yandan da sadece dava şuuru içerisinde görev yapmış İl Yönetimi'ni karalayıcı ve ayrıştırıcı açıklamalar yapılması, meselenin ilkesel değil şahsi olduğunun göstergesidir.

4 yıl tüm sorumluluklarını layıkıyla ve eksiksiz yerine getirmiş İl Yönetimi'ni karalamak ve eleştirmek kimsenin hakkı ve haddi değildir.

Emine Nur Günay ne demişti?

Uyumlu çalışılmadı. Çok net söylüyorum.  Biraz önce de söyledim, bunu bilerek kullandım. Nabi Bakanımız ve ben, 4 çıksın diye uğraştık. Ama ne yazık ki aynı desteği biz il yönetiminden ve SKM’den göremedik.  Dolayısıyla kampanyayı tamamen ‘biz ne yapmamız gerekli’ üzerinden yürüttük. Başarılı da olduk. Bir rüzgar yakaladığımıza inanıyorum. 1080 oy MHP alacağına biz alsaydık 4’üncü vekil çıkıyordu.  Olsun, ‘Cumhur İttifakı’ndayız. MHP’den de bir vekilimiz çıksın. Ama bizim de parti içinde kendimizi geriye doğru biraz sorgulamamız gerekiyor.