Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Evren Olcay, beraberindeki heyet ile Başkan Büyükerşen'i ziyaret etti. Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı Refat Çubarov'un teşekkür mektubu ile Tatarların kullandığı geleneksel kasketi Başkan Büyükerşen'e ileten Olcay, "Eskişehir'de yaşayan Kırım Tatarları olarak kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Sayın Hocamız bizlere her alanda destek veriyor. Kırım Tatar Milli Meclis Başkanımız da bu yüzden kendisine yazdığı bir mesaj ile teşekkür etmek istedi" dedi. 

Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı ve Dünya Kırım Tatar Kongresi Başkanlığı görevini yürüten Refat Çubarov ise kaleme aldığı mektupta "Kırım Tatar diasporasının en önemli merkezlerinden biri olan Eskişehir'de kültür ve medeniyetimizin varlığını sürdürmesi, gelişmesi ve geniş kitlelere duyurulması için vermiş olduğunuz desteklere teşekkür eder, gelecek dönemde de desteğinin devamı temennisi ile başarılar dilerim" dedi. 

Nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Büyükerşen "Bana getirmiş olduğunuz mektup ve Kırım’dan gelen bu kasket benim için çok kıymetli. Sayın Çubarov'a yürekten teşekkür ediyorum. Tatar hemşehrilerimiz kentimize ayrı bir renk, ayrı bir güzellik katıyor. Ben de Eskişehir'in tatar mahallesinde büyümüş birisi olarak her platformda sizlerin yanında olmaktan büyük gurur duyuyorum" dedi.