Yeşiltepe'deki imar sorununa değinen Köse "Yeşiltepe mahallemizin imar sorunu devam ediyor. Yeşiltepe halkı umudunu kaybetmiş vaziyette. Vatandaşların ikna edileceği bir imar çözümü ortaya konmadı, konamıyor. Şehrimizden geçenleri karşılayan Zincirlikuyu ve Fevzi Çakmak mahallelerinde de imar sorunu önümüzde. Bir Avrupa kenti olma iddiamızı tamamen çürüten ve Şehrimize yakışmayan bir manzara var. Bu konuda çok ciddi adımlar atılmalı. Bu mahalleler şehrimizin vitrinidir. Merkezde yapılan çalışmalardan daha fazlası buralara yapılmalıdır" dedi.

Köse açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Yine başta Mustafa Kemal Paşa Mahallesi olmak üzere afet riskli alan sorunu çözülemedi. Bir hilkat garibesi olan ve bölge halkını oldukça mağdur eden bu berbat uygulamadan vazgeçilmelidir. Yazıktır, günahtır. Buralarda yaşayan insanlar büyük emeklerle, dişinden tırnağından arttırarak bir ev almışlar. Şimdi ise satmak istiyorlar ama istedikleri fiyata satamıyorlar. Neden? Bölge afet riskli ilan edildiği için. Yatırım yapmak istiyorlar ama yatırım yapamıyorlar. Neden? Bölge afet riskli ilan edildiği için. Bu bölge Şehrimizin göbeği. Afet riski yüzünden çivi dahi çakılamayan bölge her geçen gün adeta çürüyor. Değer kaybediyor. Vatandaşlarımız mağdur ediliyor. 

Buradan sesleniyorum. Gelin şu sorunu çözelim. Afet riskli alan çerçevesinde ne yapılması gerekiyorsa yapalım. Bölge kentsel dönüşüme girecekse bir an evvel ve Vatandaşlarımızı mağdur etmeden kentsel dönüşüm başlasın. Hiçbir şey yapılmayacaksa, bölge üzerindeki tedbir kaldırılsın ve vatandaşlarımız kendi imkanları ile gerekeni yapsın. Şehrimize ve Halkımıza bunu yaşatmaya kimsenin hakkı yoktur. 

Merkezi ve yerel yönetimler kısır politik çekişmeleri bir kenara bırakarak başta imar sorunu olmak üzere, afet riskli alan, üst geçit, çevre yolu, sağlık ocağı gibi mahallelerimizin yaşadığı sorunlara çözüm getirmek zorundadır.