Saadet Partisi İlçe Başkanı Muhammed Ali Köse ve yönetim kurulu üyeleri Esentepe ve Yeşiltepe mahallelerinde kurulan pazarcı esnafını ziyarette bulundu.

“Teveccüh ve memnuniyetle karşılayan esnaf erken seçim olup olmadığını merak etti” diyen Köse, esnaf ile görüşmelerini şu sözlerle aktardı;

“Şu anda ülkemizin gündemi seçim değil geçim, biz seçimler için değil gelecek nesiller için çalışıyoruz. Pazarcı esnafı artık iktidardan umutlarının kalmadığını bir an evvel değişmesi gerektiğini belirttiler. Maliyetlerin her geçen gün arttığını dile getirerek, hiçbir ürünü mevsim fiyatlarında satamadıklarını dile getirdiler. Bir esnaf domatesi örnek göstererek, "Mesela, yaz ayında domatesin fiyatı 1 liraya kadar düşmesi lazım. Ama nerede? 2-3 liradan satabilsek ne mutlu! Elbette kısmi kuraklığın ve genel ekonomik gidişatın etkisi var. Ama bir tarım ülkesinde, yaz ayında domatesi 1 liraya satamıyorsak bunun açıklaması daha inandırıcı olmalı. Diğer meyve sebzeleri söylemiyorum bile. Vatandaş bakıp bakıp geçiyor. Nereye kadar böyle gidecek bilmiyoruz" açıklamasında bulundu. Bir başka esnaf ise ""Durmak yok, yola devam" sloganındaki yolun sonuna geldik. Yaz dönemi olması nedeniyle işler biraz iyi. Ama bu dönemde elde edeceğimiz kazanç ile kışı çıkartıp çıkartmayacağımız belli değil. Ciddi endişelerimiz var. Mesela geçen sene 100 lira ödediğimiz elektrik için bu yıl ne kadar ödeyeceğim? Eskiden az çok kestirebiliyordum. Şimdi ise sürekli zamlar ve Türk Lirasındaki değer kaybı yüzünden ben bunu bilmiyorum. Okullar açılacak deniliyor. Kırtasiye fiyatlarına bakıyorum uçmuş gitmiş. Şimdiden kampanya kovalıyorum. Ben de esnafım. İsterim ki gidip kırtasiyeci esnafından alayım. Maalesef internetten veya ulusal marketlerden kampanya kovalıyorum. Durum maalesef bu” diye konuştu.