29 Mart 2009 tarihindeki seçimlerde rekor oy alarak MHP’den Belediyle Başkanı seçilen Ümit Güven, MHPden istifa etmeyi asla düşünmediğini belirtti.

AKLIMDAN BİLE GEÇİRMEDİM: Güven, "Partimle ilgili herhangi bir sorunum yok, hiç olmadı. 2009 - 2014 yılları arasında MHP'den rekor oy ile seçilerek layığla belediye başkanlığı görevini yaptım. Elhamdülillah alnım akıyla bu görevi icra ettim. 2014 yerel seçimlerinde partim MHP beni tekrar Mihalıççık’tan MHP belediye başkan adayı olarak gösterdi. Ekibimizle gece gündüz çalıştık lakin nasip olmadı. O günden bu güne MHP Mihalıççık İlçe Başkanı Gürol Görür ve yönetim kurulu üyeleri ile yıllardır uyum içinde çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. İş yerim zaten MHP ilçe binasına bitişik. Her gün, gece birlikteyiz. MHP’den istifa etmeyi aklımdan dahi geçirmedim" dedi.

MHP BU ÜLKENİN GÜVENCESİDİR: Dedikoduları yalanlayan Güven, "Malum son aylarda farklı oluşumlar var. Bazı dedikodular benim de kulağıma geldi. Net bir ifadeyle söylüyorum İYİ Parti yöneticileri ile doğrudan ya da dolaylı bir görüşmem olmamıştır. Böyle bir niyetimde yoktur. Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan. Bilge liderimiz Devlet Bahçeli’nin Türk milletinin mukadder güvencesidir. Başbuğumuzun izinde, liderimizin emrindeyim. Büyük Türk milleti varlık kavgası veriyor. Türk milleti ile aynı kaderi paylaşan Türk milliyetçileriyiz, biz ülkücüler asla ve kat’a geri durmayacak. Hele hele küçük hesaplar peşine asla düşmedik, düşmeyeceğiz. MHP, bu ülkenin en büyük güvencesidir. Genel başkanımızın dediği gibi büyük bir aşkla haykırıyoruz bu vatan bizim, bu millet bizim bu devlet bizim bu bayrak bizimdir. Türkiye Türk’tür, Türk kalacaktır" diye konuştu.