Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Türkiye Muhtarlar Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Ali İrfan İbiş, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar ile çok sayıda muhtar adayı ve azası katıldı. Toplantıya katılan muhtar adaylarına teşekkür eden Başkan Kurt, kazanmanın önemli olmadığı dile getirdi. Aday olma cesaretini gösterebilmenin önemli olduğunu kaydeden Başkan Kurt, “Önemli olan demokrasinin sonucuna katlanmak. Kazanmakta var kaybetmek de. Kaybettin diye dünyanın sonu gelmez. Bence kaybeden daha önemlidir, çünkü kazananın meşruiyetini sağlar. Bu nedenle de de her mahallede 3 ya da 5 aday var. Bu adaylardan biri kazanacak, aynı belediye başkanlarında, milletvekilliğinde olduğu gibi. Yüzlerce aday olur, birileri kazanır, diğerleri ile hizmete devam ederiz. Bu anlayış içinde Odunpazarı Belediyesi’nde görev yaptım. Hiçbir muhtarımızın siyasi kimliğine, akrabalık ilişkisine bakmadım. Doğru ilişkiyi, doğru talebi olan bütün muhtarlara eşit ve aynı mesafede hizmet ettim. Hiçbir muhtarımızın bize yanlış yaptı demeye hakkı yoktur. Objektif ve demokrat bir tavırlar muhtarlarımızla 5 yıl birlikte çalıştık, ama onlardan aynı objektifliği görmedik” dedi.

“MUHTAR SEÇİLECEK ARKADAŞLARIM BANA OBJEKTİF OLSUN”: Muhtar adaylarına seslenen Başkan Kurt, “Muhtar seçilecek arkadaşlarım, bana karşı objektif olsun. Baka partilerin militanlığını, sözcülüğünü yapmasın. Ben nasıl bütün muhtarlarımıza eşit mesafeden el uzatıyorsam, muhtarlarımız da bana eşit olsun” diye konuştu. Yeni dönemde yapacakları çalışmaları anlatan Başkan Kazım Kurt, bütün mahallelere halk merkezleri açacaklarını söyledi. Geçmiş dönemde açtıkları halk merkezlerinde bazı muhtarlara oda verdiklerini ancak bazılarına vermediklerini söyleyen Başkan Kurt, “Çünkü o halk merkezlerinde Kazım Kurt hiçbir zaman Cumhuriyet Halk Partisi propagandası yapmadı. Bu konuda dikkatli olacak kadar demokrat bir adamım. Hiçbir muhtarında oraya başka partinin adayını getirip politika yaptırması doğru bir şey değil” dedi. 

“YOLA ÇIKAN TÜM ADAYLARA AYNI MESAFEDE DURUYORUM”: Muhtar adayı olan adayların hepsine tıpkı muhtarlara olduğu gibi eşit mesafede olduğunun altını çizen Başkan Kurt, demokrasi adına yola çıkan bütün adaylara aynı mesafede durduğunu söyledi. “Hepsini seviyorum, hepsini de kutluyorum. Bu nedenle de yeni dönemde kaybeden arkadaşlarımızın mahalle meclisleri ile yönetimlere katılma anlayışlarını devam ettirmelerini diliyorum. Her mahallede mahalle meclisleri kuruyoruz. Katılın, mahallenizin sorunları ile ilgili düşüncelerinizi orada paylaşın, oralarda etkili olmaya çalışın” diyen Başkan Kurt, birlikte karar alma mekanizmasını hareketlendirmek istediklerini vurguladı. 

“MUHTARLARLA HER AY TOPLANTI YAPMAK İSTİYORUM”: Her ay muhtarlarla toplantı yapmak istediklerini belirten Başkan Kurt, toplantıya katılanlarla Odunpazarı’nın sorunlarını tartışmak istediğini söyledi. “Sadece kendi mahallesinin sorunları ile ilgilenen muhtar doğru yaklaşım içinde değildir. Akarbaşı muhtarının 71 Evlerdeki bir sorunla ilgili düşüncesi benim için önemlidir. Bunları almak, tartışmak isterim. Yeni dönemde ben bu toplantıları yapmak istiyorum. Mahalle meclisi başkanları ile belediye meclis toplantısından önce toplantı yaparak belediye meclisi gündemini değerlendiriyoruz. Benzer bir toplantıyı muhtarlarla neden yapmayalım? Birlikte çalışmak için muhtarların da Eskişehir ile ilgili düşüncelerini almak isteriz” diyen Başkan Kazım Kurt, muhtarların belediye hizmetleri hakkında yeterince bilgi sahibi olamamaktan şikayetçi olduğunu dile getirdi. Bunun önüne geçmek için muhtarlık müdürlüğü kuracaklarını kaydeden Başkan Kurt, muhtarların sorunları ile o müdürlük çözeceklerini belirtti.