Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı ilk toplantısı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen başkanlığında toplandı. Toplantıda 36 gündem maddesi de ilgili komisyonlara sevk edildi.

“NE ZAMAN YAPILACAK?”: Gündem dışı söz alan AK Partili Orhan Durmuş, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kurtuluş pazaryerinin bakımsızlığını sordu. Pazaryerinin şartlarının her geçen gün kötüye gittiğinden bahseden Durmuş, “Çöküntü alanı olacak yakın zamanda. Avrupa şehri olarak tanınan kentimize bu görüntüler yakışmıyor. Burası ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Tadilatı yapılacak mı? Yapılacaksa ne zaman yapılacak? Merak ediyoruz” diye sordu.

“ÇÖZÜM ARIYORUZ”: Durmuş’un sorusuna yanıt veren Başkan Büyükerşen, “Pazaryerinin arazisinde mülkiyet sorunu vardı. El atamadık. Bugün oraya bir masraf yapabilmemiz mümkün değil. Dönüşüm projeleri sırasında oraya da giremedi, dönüşüm projelerine dâhil olamadı. Yeni bir çözüm arıyoruz. Elbette o vaziyette bırakılamaz ama mülkiyet sorunu halledildikten sonra yapılacak iş yatırım programı olarak, daha modern bir yerin yapılması için meclise gelecek. Burada da kararlaştırılacak. Ülkenin ekonomik durumu nedeniyle, belediyenin bütçe durumları nedeniyle yatırımlarda 2020 yatırımlarında bile kesintiye gidiyoruz. Size bu duruma düşürenlerin sebep olduğunu söylemek istemiyorum” şeklinde konuştu.