Saadet Partisi Eskişehir Büyükşehir Adayı Baştürk’ün projelerini anlattığı toplantıda, “Milli Görüşün geçmişte yerel yönetimlerde yaptığı hizmetler ve destanların mirasına konan partiler, bu mirası adeta tüketerek hizmet belediyeciliği yerine, ranta dayalı belediyeciliği ilke haline getirmişlerdir. Yaşadığımız kentlerin manevi atmosferi, yerini sığ, sıkıcı, manasız ve ruhsuz bir atmosfere terk etmiştir. Kısaca kentlerimiz yaşanabilir olmaktan çıkıp yaşanmaz hale getirilmiştir” dedi. 

Baştürk'ün projelerini ve hedeflerini şu şekilde sıraladı: 

Şeffaf olacağız: Eskişehir’de en önemli ve öncelikli projemiz yönetim anlayışının değişmesi olacaktır. Halka rağmen belediyecilik olmaz. Adamcılık ve hemşehircilik değil iş odaklı anlayışı hâkim kılacağız. Her konuda adil olacağız. Kendimiz için istemediğimiz bir şeyi Eskişehirliler için asla istemeyeceğiz. Yapılan bütün hizmetlerin halkın önünde şeffaf bir biçimde yapılması sağlanacaktır. Bunun için Belediye Meclis tutanakları, komisyon kararları kamuoyu ile paylaşılacak, ihaleler şeffaf yapılacak ve kamuoyunun bilgisine sunulacaktır.

Kentsel dönüşümü rant kapısı görmeyeceğiz: Şehrin mimarisi ile ilgili projelerini açıklayan Baştürk, “6306 Sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında ki kanun uygulama açısından ranta açık olduğundan kentsel dönüşüm yerine kentsel yenileme yapılması daha uygundur. Sadece binaların yenilenmesi değil değişim ve yenileme yapılacak yerlerde suç oranları ve eğitim düzeyleri ele alınarak sosyo-kültürel planlamanın da kentsel yenileme planına dahil edilmesi önem taşımaktadır. Biz Kentsel dönüşümü rant kapısı görmeden, mahalle dokusunu bozmadan ve insanları borç yükünün altına sokmadan, yerlerinden yurtlarından etmeden Eskişehirlilerle birlikte yapacağız. Bu mümkün mü? İşi rant olmaktan çıkartıp, Hak olarak görürseniz evet bu mümkündür. Halka rağmen, baskı ve yıldırmayla kentsel dönüşüm olmaz. Eskişehir’in uygun yerlerinde rezerv alanları oluşturularak altyapı ve ulaşım sorunu önceden çözülmüş alanlarda, TOKİ’den daha ucuz ve daha sağlıklı sosyal konut projeleri hayata geçirilecek" dedi. 

Trafik yılladır ihmal ediliyor: Eskişehir’in trafik sorununa değinen Baştürk, “Yılların ihmaliyle bugün ciddi bir sorun haline gelen trafik ve otopark sorununun etkilerini iyi bir planlama ve kararlı adımlarla azaltacağız. Trafik yoğunluğu ve tıkanmaları kavşak ve yol düzenlemeleri, trafik zabıtasının daha aktif hale getirilmesi gibi tedbirlerle çözeceğiz. Nüfus ve araç yoğunluğunu göz önünde bulundurarak, uygun olan projeleri hayata geçireceğiz. Şehir merkezinde tramvayın kestiği yoğun trafik akışının sağlandığı bölgelerde tramvay hattı havaya kaldırılarak karayolunu kesmesi önlenecektir" ifadelerini kullandı. 

Termal Sağlık Merkezleri kuracağız: Termal Sağlık Merkezleri kuracaklarını açıklayan Baştürk, “Termal enerji kaynaklarına sahip bölgelerimizde, termal ve doğal tedavi/rehabilitasyon hizmetleri sunacak, bölgenin kalkınmasını ve istihdamını güçlendirecek. Termal Sağlık Merkezleri kurulmasını sağlayacağız” dedi. 

10 bin istihdam: Alpu Ovası’nda yapılmasını planladığımız tarım ve hayvancılık kentinde yaklaşık 10 bin kişiyi istihdam çalışmamız olacak.  Meraların ıslahı için, çok yıllık yem bitkilerinin meralara serpilmesi, hayvan yemi ekiciliği olarak mısır, fiğ ve bio dizele uygun yem bitkilerinin ekilmesi elde edilen bio dizel yağlarının motorin olarak kullanılması, köylere bio dizel istasyonlarının kurulması. Mezbaha artıklarının toprak ıslahında kullanılması, sulak alanlarda drenaj kanalları açarak toprağın tuzluluk derecesinin dengelenmesi, Konya Ovası bu şekilde ıslah edilmiştir. Uygun tarımın uygun toprakta yapılmasına yönelik bölgenin toprak analizlerinin yapılabilmesi için laboratuarlarının kurulması. Halk  ekmek ve Halk süt ile birlikte Halk Et uygulamasını da faaliyete geçireceğiz. Her gelir seviyesinden ailelerin sıhhi ve ekonomik bir biçimde süt ve et ihtiyaçlarının karşılanması sağlanacaktır. İnsanların “varlığını sürdürme hakkı” temel hakları arasındadır. Yetersiz beslenme bu hakkın ihlalidir. Bu nedenle özellikle yoksulluk sınırı altında bir gelire sahip olan ailelerin sağlıklı beslenmelerini sağlamaları için, temel gıda ürünlerinin temininde bu ailelere yardım edilecektir. Saadet Kart uygulamamız sayesinde yoksul ailelerin de et ve süt ihtiyaçlarının teminine katkıda bulunulması amaçlarımız arasındadır. 

Eğitime desteği göstermelik durumdan kurtaracağız: Eğitim, kültür, sanat projelerini de paylaşan Baştürk, “Belediye bünyesinde gerçekleşen eğitim, kültür, sanat faaliyetlerini rant ekseninden çıkartacağız. Bu faaliyetler ihale mantığı içerisinde arzu edilen neticeyi vermemektedir. İlgili kurum ve kuruluşlar, Sivil Toplum Kuruluşları, Üniversitelerle koordineli çalışmalar yaparak bu faaliyetlere ruh ve nitelik katacağız. Tematik konferanslarla ülkemizin her kesimden fikir adamlarını Eskişehir’de bir araya getirerek ülke ve dünya meselelerini değerlendirmeleri için gereken ortamı sağlayacağız. Her düşünce ortamını canlı tutmanın da bir kamusal yarar olduğuna inanıyoruz. Eğitime desteği göstermelik bir durumdan kurtarmak için Belediye bünyesinde eğitimden sorumlu bir birim oluşturacağız” diye konuştu.