Azeri doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyarak TANAP’ın açılışı Eskişehir’de yapılan törenle gerçekleştirildi. Tören Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Azerbeycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandır Vuçiç, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Porosenka, Bakanlar ve AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Nabi Avcı, Harun Karacan ve Emine Nur Günay, AK Parti İl Başkanı Murat Özcan katılım sağladı.

Doğrudan ve dolaylı olarak 10000 kişilik istihdam sağlayacak projenin açılış töreninin ardından konuk Cumhurbaşkanlarına Eskişehir mutfağından yemeklerin ikram edildiği iftar programına geçildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna, KKTC, Azerbaycan ve Sırbistan Cumhurbaşkanları ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi. İkili görüşmelere Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı da katıldı. Nabi Avcı KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile de baş başa bir görüşme gerçekleştirdi.

Konuk Cumhurbaşkanları programların ardından ülkelerine dönmek için havalimanına hareket etti. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı Hasan Polatkan Havalimanından Nabi Avcı uğurladı.