Yeşiltepe Mahallesi 1. Etap İmar Plan Çalışması ile ilgili bilgilendirme toplantısı Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından yapıldı. Yapılan sunum sırasında mahalle sakinleri tepki gösterdi. “Hani Büyükerşen gelecekti buraya, biz sorunlarımızı kendisine anlatacaktık” sözleri sırasında salona Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen girdi. Ancak Büyükerşen’in açıklama yapmasına izin vermeyen mahalle sakinleri salonu terk etti. Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz dahil mahalle sakinlerinin çoğu salonu terk etti. 

Belediyenin görevi uygun imar planını hazırlamak: Hazırlanan plan ile ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Burası vaktiyle ruhsatsız olarak yapılmış sonra her seçim dönemi yapıldığı gibi iktidara gelebilmek için geçmişteki partiler, imar affı çıkarmışlar ve tapu sahibi olmuşlar. Çok değişik ölçeklerde ev ve arsaları var. Bu sokaklardan ne tramvay geçer ne sosyal donatı alanı yok. Üst üste binmiş vaziyette. Bu gibi alanlara imarcılık bakımından çöküntü alanları derler. Burada belediyenin görevi isteklere o şartlara uygun bir imar planına kavuşturmaktır. Hiç kimse evini yıkıp da kendi istediği gibi kat çıkamaz” diye konuştu.

İki proje sunduk: Mahalle ile ilgili iki proje hazırlandığını ifade eden Büyükerşen, “Biz semtin projesini hazırladık. Yollar, sosyal donatı alanları bunları hazırladık. Yani çağdaş bir dönüşüm yapılacak, çağdaş modern bir alana dönüşecek. Buradaki çalışma bu. Plan yapılır vatandaşlara sunulur. Biz iki tane proje sunduk. Vatandaş bu çalışmalara bakacak. Ben muhtarınıza aylar önce bu çalışmaları verdim. Maketine de baksınlar, görsünler hangisini istiyorsa, yani oylama yapılacaktı. Benim bir tane görevim var o planı yaptırmak. Vatandaşlar hangisini çoğunlukla istiyorlarsa meclise götürüp, Yeşiltepe sakinleri iki projeden bunu beğendiler ancak bunun yürürlüğe girmesi için sizin kabul etmeniz gerekir demem lazım, görevim o. Ondan sonra benim işim bitiyor” dedi.

Eskişehir’deki siyasetçiler kışkırtıyor: Açıklaması sonrası salonda kalan mahalle sakinleri ile konuşan Büyükerşen, “Eskişehir’deki siyasetçiler sizi kışkırtıyor, müteahhitler kışkırtıyor. Siz kendiniz yıkıp yapamazsınız. Aksi hareket edemezsiniz. Size planları sunduk, somut olarak görün diye. Canlı olarak maketlerini yaptık. Halkın çoğunluğu kabul ederse bunu meclise götüreceğim, görevim bu. Seçmişsiniz bir muhtarınız var, yıllardır siyasi olarak benim aleyhime ne lazımsa yapıyor. Muhtarlığa geldim bir sene önce. Buraya gelen adamları toplamış, yürüyün terk edelim diyenleri toplamış yine. Anlattım tek tek, maksatları üzüm yemek değil, bağcı dövmek” dedi. 

Tepebaşı Belediyesi’nin hatası: Mahallede yeni yapılan binalar ile ilgili de konuşan Büyükerşen, “Orada yeni binalar da var, yeni bina yapmasına kim izin verdi, Tepebaşı Belediyesi verdi, vermemesi lazımdı. İmar planı olmayan yerde kendisi bir plan yapıp okey demiş, hatası. Bir de ne yazık ki, Tepebaşı Belediyesi imarcıları, kalkıp buranın planını yapılabilmek için, sosyal donatıları oturtamıyor, bunları Sakintepe’de yapalım diyor. Buna göre okul, Cami kilometrelerce uzakta olacak. Böyle olursa o Sakintepe’nin sosyal donatı alanı olur, sizin olmaz. Böyle bir şey yapıp belediyemize göndermiş, kabul edilmedi, böyle plan mı olur diye. O sırf üzerinden atmak için yaptı. Çünkü muhtar devamlı dürtüklüyor. Muhtar sizin hakkınızı aradığını söylüyor. Ne hakkı, değirmen hakkı değil bu. Ben hakkını arıyorum vatandaşların diyor. Sanki benle bir hak davası var aranızda gibi” diye konuştu. 

Muhtarınız bu planları size gösterdi mi?: Siyasilerin mahalle sakinlerini etkileyebileceğini belirten Büyükerşen, “AKP MHP ittifakı, siyaset yapanlar hemen bunu büyütecekler. Korkmayın diyecekler, biz gelelim biz size üstüne de para vereceğiz diyebilirler. Biz orkestra şefiyiz biz size güzel konserler verdireceğiz derler. Olmadık şeyleri vaad ederler, Etmeyin eylemeyin aldanmayın bunlara. Bunlar uzlaşmak istemiyor, dinlemiyor, sizleri nasıl kandıracağını öğretmişler bunları söylüyorlar. Muhtarınıza bu planları vereli aylar oldu, gelip gösterdi mi? Niyetleri anlamak değil bunların. Niyetleri üzüm yemek değil, bağcı dövmek. Kışkırtma ile buraya gelmişler” dedi.