Cumhur İttifakı Odunpazarı Belediye Başkan adayı Volkan Doğan, “Annemin evinde olmamızın bir anlamı var. Biz Odunpazarı’nı bir ana ocağı görüyoruz. Bu şehrin ana ocağıdır. Kadim şehrin ilk oluştuğu yerdir. Biz de 2024 şehir tasarrufumuzu açıklamak üzere buradayız. Her belediye başkanının ilkesel ve kavramsal bir temeli olmalıdır. Odunpazarı’nda 5 yılda projelerimizi hangi temele dayandırdığımızı ve bundan sonra açıklayacağımız her projeyi dayandırdığımız bir manifesto açıklıyoruz. Manifestomuz ilkesel ve kavramsal olarak yönetim modelimizin kavramsal temelini oluşturuyor. Ana temamız bütünün hukukunu korumaktan geçiyor. Bundan sonra hiçbir siyasi parti gözetmeksizin, hangi etnik kökenden, hangi inançtan olursa özgürlükler temeline dayalı bir hukuk anlayışı ile bütünün hukukunu korumaya geliyoruz” diye konuştu. 

Doğan’ın manifestosunda dikkat çeken konular ise şöyle;

Üniversiteler başta olmak üzere; eğitim olanaklarımız çok arttı, ama gençlerimizin istihdamı için kaygılanıyoruz. Sağlıktan ulaşıma, teknolojik yaygınlıktan kamu hizmetlerine kadar, pek çok alanda ilerleme oldu, ama şehrimizin gelişen şartlara ayak uyduramayacağından kaygılanıyoruz. Özel araçlarımız arttı, ama trafik bizi kaygılandırıyor. Ev sahibi olma oranımız hızla yükseldi, ama betonlaşma bizi korkutuyor; temizlik ve altyapı eksiklikleri şehrin daha keyifle yaşanmasını engelliyor. Hatta, kadim şehrimizde eskimeyen değerlerimizi kaybetme kaygısı git gide büyüyor. Ama bu şehir Odunpazarı’dır. Bizler, bütün çaresizliklerle bu şehri buralara taşımış, bitti artık denilen yerden yeniden bir vatan kurmuş milletiz. Sahip olduğumuz güçle, çok daha iyisini yapabilecekken, gelecek kaygısının yüreklerimizde yer etmesine asla izin vermeyeceğiz. 

Peki, nasıl bir yönetim yaklaşımına sahip olmalıyız?

Doğan, “Odunpazarı, her daim temiz olacaktır. Bu konuya yaklaşımımız sadece düzenli çöp toplamak değil, Odunpazarı’nın cadde ve sokaklarının her daim tertemiz olmasıdır. Sadece sokaklarda ve caddelerde değil, zihinlerde de temizliği sürekli hale getireceğiz. Çevreye saygısı olmayan fikirlere, rant sevdasına, yeşile değer vermeyen projelere asla müsaade etmeyeceğiz. Her yatırımımızda, projemizde ve hizmetimizde; temiz düşünce, temiz Odunpazarı, ilk ilkemiz olacaktır. Odunpazarımızda şehrimizi kirletecek, insanımızı üzecek hiçbir faaliyete ve faile izin vermeyeceğiz. Kentsel dönüşüm kadim şehrin değerleriyle olacaktır. Odunpazarı, beton gökdelen ya da yapışık nizam bina anlayışında değil; gerek yaşayanlarımız ve gerekse misafirlerimiz için tematik çarşılarla dolu bir şehir olarak, daha da güzelleşecektir. Şehrin ekonomik olarak gelişeceği, zenginliğin her haneye yansıyacağı projeleri üretecek, bu tip projelere destek verecek ve hatta bu tip projelerin hazırlanmasını teşvik edeceğiz. Bu çerçevede, Büyükşehir ve Hükümet ile tam bir işbirliği politikası izleyeceğiz. Odunpazarı’nın saklı potansiyeli olarak, orada duran, kadın ve gençlerin istihdamına yönelik projeler üreteceğiz. Odunpazarı, daha iyisini hak ediyor. Odunpazarı, her zaman daha iyisine kavuşacak. İçiniz rahat olsun”