Son olarak Odunpazarı bölgesinde bulunan Çağlan Kayapınar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği’ni ziyaret eden Çakırözer, dernek üyeleriyle sohbet etti, sıkıntı ve talepleri dinledi. 

İŞÇİ İŞSİZ, ÇİFTÇİ ÜRETEMİYOR, ESNAF KEPENK KAPATTI: Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle insanların işsiz kaldığına, esnafın kepenk kapattığına vurgu yapan Çakırözer, “2018 tüm kesimler için kara bir yıl oldu. İşçi, çiftçi, esnaf perişan durumda.  Ekonomide yaşanan krizden Eskişehir’i de olumsuz etkilemiş durumda. 2018’de Türkiye’de on binlerce şirket kepenkleri indirmek zorunda kaldı. En fazla işyeri kapanışı yapılan iller arasında Eskişehirimiz maalesef ilk sıralarda geliyor. Türkiye bu haldeyken ülkeyi yönetenler çıkıyor asgari fabrikaları özelleştiriyor, tarımda hayvancılıkta ithalatın önünü açıyor. Bakın Eskişehirimizde canlı hayvan ithalatı son 5 yılda 8 kat artmış. Türkiye önceden tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yetebilen bir ülke iken ülkeyi yönetenler memleketimizi ithal cenneti yaptılar. Çiftçiyi, üreticiyi perişan ettiler ” dedi.

MART’IN SONU TÜM TÜRKİYE İÇİN BAHAR OLACAK: Ziyaretlerinde hem büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen hem de Odunpazarı ve Tepebaşı belediye başkanlarının yaptığı hizmetlerden söz eden Çakırözer, “ İşte Büyükşehir Belediyemiz. Kırsal kalkınma projeleri ile zor günlerden geçen çiftçilere her daim destek oluyor, olmaya da devam ediyor. Sizler de biliyorsunuz destek projeleri kapsamında daha önce ilçelerde dut fidanı, domates ve marul fidesi dağıtıldı. Şimdi ise Bozan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile imzalanan protokol ile Alpulu vatandaşlara 50 adet manda hibe edecek. İşte bir tarafta ülkeyi ithal cenneti yapanlar, çiftçiyi yok sayanlar. İşte her daim çiftçinin yanında olan, onlar için projeler üreten belediye başkanlarımız. İnanıyoruz sizlerin desteğiyle bu projelerimiz artarak devam edecek. Mart’ın sonu hepimiz için bahar olacak” dedi.