Odunpazarı Belediye Meclisi’nin Haziran ayı ikinci oturumu termik santral tartışmasına sahne oldu. "Bana rapor getirirseniz ve bu zehirleyecek bir şeyse ben buna karşıyım" diyen AK Parti Odunpazarı Belediyesi Meclis Üyesi Murat Özcan, "Açık açık söylüyorum. Ama eğer Odunpazarı Belediyesi’nin ışıkları yanmazsa, sanayideki elektrikler yanmazsa bunu İbrahim Bey’e sorarım. Bunu sen nerden karşılayacaksın? Sayın Nabi Bey de Burhan Bey de seçim çalışmalarında bunu söylediler. 'Ben de termik santrale karşıyım' dediler. Ben bu konuda araştırma yaptım. Lütfen, ben 'termikçi' değilim. Çok sayıda termik santral eski teknoloji ile yapıldığı için kapatılması gerekiyor. Alpu Ovası’nın mahvedilmesi, Alpu’nun su kaynaklarının mahvedilmesi gibi iddiamız yok" diye konuştu.

BAŞKAN KAZIM KURT'TAN SERT ÇIKIŞ: Odunpazarı Belediyesi Meclisi toplantısı ikinci oturumunda konuşan Belediye Başkanı Kazım Kurt, Uluslararası Ahşap Heykel Festivali’ne Eskişehir Valisi ve Odunpazarı Kaymakamının katılmamasına isyan etti. Başkan Kazım Kurt bu yıl Uluslararası Ahşap Heykel Festivali’nin 5’incisini düzenleyeceklerini ifade ederek, “Türkiye’yi uluslararası alanda duyuran ciddi festivaller yaptık.  Hiçbirine ne AKP’li meclis üyesi katıldı.  Ne de yüksek bürokrasi saydığımız Eskişehir’deki yöneticilerimiz katıldı. Pazartesi Uluslararası Ahşap Heykel Festivalimiz başlıyor. Buyurun bekliyoruz. Birkaç adım da siz adın. Eskişehir Valisi uluslararası festivale niçin gelmemektedir. Odunpazarı Kaymakamı niçin ısrarla bizi yok sayar anlamış, değilim.  2015 yılında yapmış olduğumuz festivalin açılış konuşmasını Sayın Güngör Azim Tuna yaptı. Devlet yöneticiliği budur. Bu ilçede Uluslararası festival yapılıyorsa bunun açılışını ya kaymakam ya da vali yapar” dedi.

Uzun süren tartışmaların ardından gündeme gelen 12 madde oy birliğiyle kabul edilirken bir madde oy çokluğuyla meclisten geçti.