Başkan Komar mesajında; İlhamını üç bin yıllık Türk medeniyet tasavvurundan alan, felsefesini Orhun Anıtlarında somutlaştıran Türk milliyetçiliği anlayışının modern fikir hareketi hüviyeti kazanması, 19. yüzyılın ikinci yarısında gerçekleşmiştir. Türk milliyetçiliğinin bir kadro ve fikir partisi yapısına dönüşerek siyasî hayatımızdaki güzide yerini alması Milliyetçi Hareket Partisi'nin doğup gelişmesiyle mümkün olmuştur. Türk Milliyetçilerinin siyasi organizasyonu olan partimiz, 8-9 Şubat 1969 günlerinde Adana'da yapılan genel kongrede Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nin adını Milliyetçi Hareket Partisi olarak değiştirmesiyle kurulmuştur. Büyük Kongreden sonra toplanan ilk genel idare kurulunda partinin amblemi "Üç Hilâl" olarak kararlaştırılmıştır. Bugün partimizin 50. kuruluş yıldönümünü idrak ediyoruz. Mutluyuz, kıvançlıyız” dedi.

Onurlu ve ilkeli bir yürüyüş: Komar, “Sevdalısı olduğumuz büyük Türk Milleti'nin tarihi Türk milliyetçiliği düşüncesini bir siyasi proje haline getirerek, siyasi imtihan sahasına çıkışımızın üzerinden kırk dokuz yıl geçmiştir. Maziden atiye giden onurlu ve ilkeli yürüyüşün son yüzyılında söz sahibi olmuş Türk milliyetçilerinin ve son kırk dokuz yılına damgasını vurmuş Milliyetçi Hareket Partisi'nin öncelikli mücadele maksadı ve varlık nedeni, Türk milletinin var olma mücadelesinde milli bekanın kopartılmadan devamını sağlamaktır. Rahmetli Başbuğumuz Türkeş Beyin arkadaşlarına hitaben söylediği, "Emanet olunan davayı kucakladım. Hiç arkama bakmadan, tereddütsüz, hiçbir şeye aldırmadan yürüyorum." sözleri bu tarihi sürecin ve şuurun yansımasıdır” dedi. 

MHP aziz kahramanlarımızın eseridir: “Milliyetçi Hareket Partisi, Türk Milletinin geleceğine ümitle bakmak isteyen herkesin umut kaynağı, geleceğinden endişe edenlerin sığınağı haline gelmişse, bu kırk üç yıl içerisinde harekete gönül vermiş, omuz vermiş, emek vermiş ve elbette ki öncelikle can vererek şehit olmuş aziz kahramanların eseridir” diyen Komar, “Elde ettiğimiz bu birikim ve tecrübe artık partimizi, ülkemiz ve milletimiz için duyduğumuz sevgiyi ve heyecanı ancak tek başına iktidarla gerçekleşecek bir hedefe kilitlemiştir. Bu hedefe ulaşmak; öncelikle kurucu dava büyüklerimize olan gönül borcumuzu ödemektir. Sonra aziz milletimize layık olduğu refah ve huzuru, kutlu devletimize ise ihtiyacı olan gerçek bağımsızlık ve liderliği sağlamak vazgeçilmez inancımızdır. Bugün, geçmişte yaşanan kırgınlıkları ve küskünlükleri aşma günüdür, gönül ve ülkü birliği yaparak, omuz omuza yürüme zamanıdır. Çünkü aslolan millet varlığının devamlılığıdır. Sayın Genel Başkanımızın deyimiyle: “Siyasetimiz, milletin ve devletin bekasını merkeze alan bütün vatandaşlarını toplayacak kadar bütünleştirici; hareketimiz ise bir vesile ile ayrı düşerek üç hilalde gönlü kalan bütün arkadaşlarını kucaklayacak kadar kapsayıcıdır” diye konuştu.