Ziyaretlere ilişkin açıklama yapan MHP Tepebaşı İlçe Başkanı Uğur Yüceses, şöyle konuştu;

"Geçtiğimiz haftalarda MHP Tepebaşı İlçe Yönetimi olarak bölgemizde bulunan muhtarlarımıza ziyaretlerde bulunduk.Yaptığımız ziyaretlerin büyük bir kısmında Muhtarlarımızın çok dar alanlarda ve elverişsiz şartlarda hizmet verdiklerine bir kez daha şahit olduk. Parklara konulan konteynerlerda,  yazın sıcaktan bunalarak, kışınsa ısınma problemi yaşayarak, zor şartlarda hizmet vermekte olan Muhtarlarımız mülki amirlerdir. Mahalle sakinlerimizle 24 saat iç içe yaşayan, onların dertlerine derman olmak için çalışan, elektrik, su, alt yapı, atık problemlerini tespit eden ve posta tebligatlarını alan, yardıma muhtaçların müracaatları ve mahalle sakinlerinin şikayetlerinin dinlendiği ilk adres olan muhtarlarımız, mahalleler için çözüm arayan cefakar insanlardır. 

En iyi şartlarda hizmet vermeye layik olan Muhtarlarımız, Hizmet yönünden kaymakamlara bağlı olsalar da, Belediyelerimizin belde evlerinde hizmet verebilir, yada ısınma problemi olmayan geniş ve ferah prefabrik yapılarda, daha iyi şartlarla hizmet vermeleri sağlanabilir. Mevcut koşullarda Mahalle sakinleri tarafından muhtaç insanlara yapılan yardımları koyacak yerleri  bile bulunmamaktadır.

Bunun yanısıra Belediye meclislerinin imar ve diğer komisyonlarında karar alırken, o bölgenin mahalle muhtarlarının bu konudaki görüş ve önerilerini alınması son derece faydalı olur. Bölge halkının alınan kararlarda fayda ya da zarar görmesi, bu durumdan etkilenen vatandaşlarımızın, şikayet mercii olarak en yakınlarında gördükleri muhtarlara gitmeleri ve onlardan hesap sormalarını yol açmaktadır.

Batıkent mahallemizde Pazar yeri bulunmamaktadır, mahalle sakinleri ihtşyaçlarını, köşe başlarında bulunan ve kontrolü yapılmayan, vergi vermeyen seyyar satıcılardan ya da AVM lerden yüksek fiyatlardan karşılamakta ve mağdur olmaktadır. Belediye tarafından zaman zaman Çamlıca ya da Uluönder Pazar yerine otobüslerle seferler yapılmakta, bu seferlerde 30 -40 kişi götürülebilmektedir. Bu hizmette de zaman zaman aksaklıklar yaşanmaktadır. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararı ile 65 yaş üstü vatandaşlarımızın 12.00’den önce Pazar alışverişlerini tamamlaması gerekliliğinin duyurulduğu da göz önüne alındığında, 30.000 nüfuslu ve devamlı gelişen Batıkent mahallemize kapalı Pazar yeri yapılması zorunluluktur. Hala alt yapı ve üst yapı sorunları bulunmakta olan mahallelerimizde bazı sokaklarda sokak isim tabelaları dahi yoktur.

Yolcu kapasitesi fazla olan Çarşı ,Espark ,Uluönder, SSK  vb. gibi yerlerde tramvay duraklarının  üstünün boydan boya  kapalı olması gerekir. Yazın sıcakta kışın ise yağmur ve karda yolcular üstü kapalı olan kısıtlı alanlara sığınmakta diğerleri ise  kar ve yağmurdan, güneşten  mağdur olmaktadır. Bunun yapılması çok büyük bir maliyet değildir, bu güne kadar düşünülmemesi ise ilginçtir. 

Bölgemizde ciddi olarak trafik problemi bulunmaktadır, alt ve üst geçitlerle trafik probleminin acil çözülmesi gerekir. Sorun ve çözümlerin takipçisi olmaya devam edeceğimizi ve Belediyemizin daha iyi olması için çalışacağımızı, değerli hemşerilerimize  saygılarımla arz ederim"