Danıştay’ın Andımız kararı ile ilgili açıklamalarda bulunan Candemir, “Danıştay’ın Andımız ile vermiş olduğu karar üzerinden Türklük kavramı üzerinden tartışmalar yürümekte. Andımız’dan bir kısım insanlar rahatsız olmakta. Bizim duruşumuz gayet net ve açık. 15 Temmuz’u Türkiye için milat olarak kabul ettik. 15 Temmuz’da yapılan yanlışlar dolayı uçurumun eşiğine gelen ülkeyi yeniden kurtarabilmek için geçmişle olan hesabı bir kenara bırakıp bir ittifak kurduk. İttifaktaki amacımız Devletin milletin bekası içindi. Siyasi ya da şov malzemesi olarak hiçbir zaman kullanmadık. Biz siyaseti menfaatler üzerine kullanan bir parti değiliz. MHP’nin kuruluş gayesi Devletin ve milletin bekasıdır. İktidar olmak bizim için ikinci önceliktir. Ne yazık ki bu anlaşılamadı. Andımız üzerinden MHP’nin 24 Haziran seçimleri öncesinde vatandaşlarımıza bulunduğu taahhütleri üzerinden gerçekleştirdiği kanun teklifleri bazı çevrelerde rahatsızlık yarattı. Bu çevrelerin de ortak özelliğini de görmek lazım. 15 Temmuz öncesinde FETÖ elebaşına methiye düzenler bugün Andımız’a Türklük kavramına karşı çıkıyor. Rahmetli Atatürk çok iyi tarif etmişti. Türkiye cumhuriyet’ini kuran herkes Türk’tür. Anayasanın 66. Maddesi bunu gayet açık tarif ediyor. Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür. Türklük bir ırk meselesi değildir ortak değerimizdir. Cumhuriyet’in 95. Yılını kutlayacağımız yarın olmak üzere Cumhuriyet’imizin kazanımlarına sahip çıkmalıyız. 

''Sokak sokak çalışmalarımız başladı''

Yerel seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Candemir, “MHP Eskişehir’de 14 ilçe bir Büyükşehir adayı ile seçimlere çıkacaktır. Cuma günü YSK takvimi açıkladı. 1 Aralık istifalar için son tarihtir. Bu tarihe kadar resmi kurumlardan istifa edip aday olmak isteyen arkadaşlarımızı bekleyeceğiz. İl ve ilçe başkanlığımızla istişare ederek Eskişehir’e en faydalı olabilecek arkadaşlarla yola çıkacağız. Bu kez MHP Eskişehir’de farklı bir hava ile çıkacak. Şu anda arkadaşlarımızla yaptığımız istişarelerde Eskişehir’in problemlerine yönelik 12 komisyon kurduk. Komisyonlarımıza yarı ayrı çalışıyor. Arkadaşlarımız ilçe ilçe sokak sokak çalışmalarımız başladı. Biz Milliyetçiyiz aynı zamanda Eskişehir milliyetçisiyiz. Biz Eskişehir’in lehine olan her şeye evet deriz, aleyhine olan her şeye de hayır deriz”

''Cumhur İttifakı konusunda gerekli sabrı gösterdik''

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Candemir, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı ve İl Başkanı Zihni Çalışkan’ın yerelde ittifak ile ilgili açıklamalarını sert bulması ile ilgili soruya, “Biz sertlikten yana olan birisi değiliz. Bizde son sözü Devlet söyler. Genel başkan nereyi gösterirse teşkilatta o yönde hareket eder. Cumhur ittifakı konusunda gerekli sabrı göstermiştir. Cumhur İttifakı devam ediyor ama yerel seçimde Cumhur İttifakı yok. MHP kendi adayları ile seçime girecek. 

''Derdimiz şov değil''

MHP İl Başkanı Candemir’in kamuoyuna duyurduğu Günyüzü ilçesindeki yıkılmanın eşiğine gelen Şehitler Anıtı ile ilgili olarak son durumu paylaşan Candemir, “Perşembe günü il başkanı dönüş yaptı. O gün de söylemiştik. Şehitler Anıtı ile ilgili biz Pazar günü merkez ilçe başkanlarımız Günyüzü ilçe başkanımızla birlikte gerekli incelemeleri yaptık. Günyüzü Belediye Başkanı gitmeden ve gittikten sonra aradığımız halde bizimle görüşme nezaketini göstermedi. Günyüzü’nde ayrılmadan o gün AK Parti’nin sivil toplumlarla ilgili bir toplantısı vardı il başkanının toplantıda olduğunu bildiğimiz için ben  mesaj attım konuya dair. Ve Çarşamba gününe kadar bekledim. Bu bizim için siyaset malzemesi değil yapılması gereken bir şey. Çarşamba gününe kadar her hangi bir geri dönüş olmadı. Ondan sonra sizlerle bu konuyu paylaşma gereği hissettim. Sizlerle paylaştığımız gün Çarşamba günü akşamı mermerler anıta inmeye Perşembe günü belediye ekipleri çalışmaya başladı şu anda çalışma hızla devam ediyor. Anıt toparlanmış vaziyette en kısa sürede gidip yine Anıt’ı inceleyip olayı sizlerle paylaşacağız. Bizler Eskişehir’deki olayları siyaset malzemesi yapma peşinde değiliz, problemlerin çözülmesi noktasında adım atıyoruz. Bunu da ilk önce konunun muhatapları ile görüşüp çözmek istiyoruz. Şov yapmak oy devşirmek gibi bir derdimiz olmaz. Bu şehir bizim, gereken neyse onun yapılmasını istiyoruz. Günyüzü Belediyesi gerekeni yapmasaydı biz MHP olarak gereğini yapardık”