CHP’li Çakırözer Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında tüm yurttaşların bayramını kutladı. Bayramların birliğin, beraberliğin ve refahın paylaşımının simgesi olduğunu belirten Çakırözer,  ancak başarısız ekonomi politikaları nedeniyle milyonlarca insanın bayrama buruk girdiğini söyledi. Çakırözer, “Farklı düşünen, farklı konuşan, farklı yazan her kişinin kendisini özgürce ifade edebildiği, adaletin kişilere göre değil toplumun tamamına eşit yaklaşabildiği, açlık ve yoksulluğun sona erdiği, gençlerimizin işsizlik, çocuklarımızın gelecek kaygısı yaşamadığı, gözyaşının bir an önce son bulduğu mutlu bayramlar diliyorum. Ramazan Bayramının başta Eskişehir olmak üzere tüm ülkemize huzur, barış, dostluk ve kardeşlik getirmesini diliyorum” dedi.

"8 MİLYON KİŞİ BAYRAMDA DA İŞSİZ": Türkiye’de 8 milyon kişinin bayrama işsiz girdiğini anımsatan Çakırözer, “Ramazan ayı boyunca yurttaşlarımızla, gönüllerimizi dostluk ve dayanışma hisleriyle doldurmanın mutluluğunu yaşadık. Ama ne yazık ki içimizdeki burukluğu bir türlü atamadık. Bayramlar birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiğimiz, huzur ve mutluluk içinde geçirdiğimiz günler. Ancak Türkiye’de 16 milyon ailede babalar çocuklarına bayram harçlığı bile veremiyor. Nerede huzur, nerede mutluluk” dedi. 

"16 MİLYON HANEDE ÇOCUKLAR BAYRAMA HARÇLIKSIZ GİRECEK": Son 1 yılda 1 milyon 376 bin kişi işsiz kaldığını söyleyen Çakırözer, “TÜRK-İŞ’e göre açlık sınırı 2 bin 124 TL. Asgari ücret net 2 bin 20 TL.  8 milyon 500 bin kişi asgari ücret veya onun altında gelirle yaşıyor. Bayrama gireceğiz, 16 milyon hanede babalar çocuklarına harçlık veremiyor. Mademki beraber yaşıyoruz, görüşlerimiz farklı olabilir ama hepimiz huzur içinde yaşamak istiyoruz. Açlığın yoksulluğun olmadığı bir Türkiye'de yaşamak istiyoruz” diye konuştu. 

İŞKUR VE SGK’YI MECLİS’E TAŞIDI: Çakırözer, insanların huzurunun kalmadığını, babaların çocuklarının yüzüne bakamadığını ancak SGK’nın bu yangını gizlemeye çalıştığını belirtti. SGK’nın aylık sigortalı sayısını 5 aydır açıklamadığını, İŞKUR’un ise işsizlik başvurularını gizlediğini ifade eden Çakırözer, “Bu iki kurum; neyi kimden saklıyor. Hem 23 Haziran ve 31 Mart seçimleri öncesinde gerçekler saklanıyor. Kaç kişinin işsiz olduğunu işsizden saklamanız bunu da seçimler öncesinde yapmanızın amacı ne?” dedi. 

"GEREKÇE SEÇİMLER Mİ?": Çakırözer; Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde, “SGK ve İŞKUR’un işsizlik verilerini kamuoyundan gizlemesinde 31 Mart ve 23 Haziran  seçimlerinin etkisi var mıdır? Veriler seçim öncesinde özellikle mi gizlenmektedir? Daha önceki yıllarda da bu rakamların kamuoyundan gizlenmiş midir? Gizlendiyse gizlenme gerekçesi nedir?” sorularına yanıt aradı.