Ziyaret ile alakalı Prof. Günay “Gıda güvenliği ve tarım tüm dünyanın gündeminde. Ülke olarak tarıma verdiğimiz önem ve destekler son dönemlerde  tüm kamuoyunun bilgisine sunuldu. Ancak yerelde de potansiyelimizi ve kapasitemizi en etkin ve verimli şekilde değerlendirmemiz lazım. Bu da biz milletvekillerine, yerel yönetimlere ve mülki idareye düşen görev. Bu çerçevede çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Özellikle tarımsal sulama konusunda önemli adımlar atıldı. Sorunlarımıza hızla çözüm üreten ve projelerimize her zaman Sayın Cumhurbaşkanımızın yaklaşımı ile destek olan Bakanımız Bekir Pakdemirli, DSİ Genel Müdürümüz Kaya Yıldız ve DSİ 3. Bölge Müdürümüz Kağan Şan ve ekiplerine teşekkür ediyorum. Her zaman çiftçilerimizin yanındayız" şeklinde açıklamada bulundu.

İnönü, Mahmudiye, Beylikova ve Sivrihisar'daki projeler değerlendirildi 

İnönü ilçesi için tarımsal sulama projeleri hakkında değerlendirilmede bulunuldu. İnönü ilçemizin kapalı devre sulama sistemi için yapılan projelendirme ve yatırım konuları hakkında. durum değerlendirmesi yapıldı. Beylikova İlçesi için Beylikova Depolama ve Sulama Tesisinin 2.Etap ihalesinin 9 Mart 2021 tarihinde tamamlanmış, toplamda 21 bin dekar kıraç, susuz topraklarımızın suya kavuşmasındaki yatırımı için DSİ Genel Müdürü’ne ve DSİ 3. Bölge Müdürlüğü’ne hızla devam eden çalışmalar için teşekkür etti. Aynı zamanda. Aynı zamanda 3. Etap çalışmaları için değerlendirilmede bulunuldu. Beylikova , Mihalıççık Yunus Emre Mahallesi, Sivrihisar Biçer Mahallesini de içine alacak olan 3. Etap projesi ile toplam 90 bin dönüm arazi suya kavuşacak, çok geniş bir alan suya kavuşacak, diğer ilçelerimiz de yararlanacak. Günyüzü ilçesi için hala hazırda çalışmaları devam eden Eskişehir Gökpınar Barajının tamamlanması ile ilgili değerlendirilmelerde bulunuldu. Barajda depolanacak su ile 60 bin 860 dekar zirai arazinin sulanması sağlanarak hem tarımsal sulama hem vatandaşlara içme suyu sağlama hem de derelerdeki taşkın riskini azalacak. Ayrıca 25 Şubat 2021 tarihinde ihalesi yapılan Eskişehir Yukarı Sakarya Islahı ve Sulaması ‘Yaralı Pompaj Sulamaları 2. Kısım’ için teşekkür Kaya Yıldız’a teşekkür edildi. Günyüzü ilçesinin tarımsal sulama kapasitesini artıracak diğer projeler ele alındı.

Mihalıççık'taki gölet projeleri 

Mihalıçcık gölet projelerinden Seki, Dereçatı ve Ömer Köy-2 projelerinin takvimlendirilmesi hakkında görüşme yapıldı. Seki Göleti’nin 2021 yılında ivedilikle hayata geçirilmesi, diğer iki gölet projesinin de yıl içinde tekrar değerlendirilmesine karar verildi.