Dün İsrail’in gerçekleştirdiği hava saldırılarından sonra sosyal medya hesaplarından sert bir açıklama yapan Milletvekili Sazak,  Mescid-i Aksa’nın avlusunda çıkan yangını kutlayanlar ile ilgili “bugün devletinin yaptığı terörist saldırılarla yanan İslam kutsallarını, şarkılarla kutlayan milletinin şuursuzluğu genetiktir, geçmişin sarı buzağısı, peygamberlere yapılanlarının bu yüzyıldaki ölçeği de budur” dedi. 

Açıklamasında dünyanın da bu zulme sessiz kaldığının altını çizen MHP’li Sazak, batılı devletler için “demokrasi, insan hakları sloganlarıyla masum coğrafyalarda sömürgeciliği kolaylaştırmak için fitne ateşleyen uygar ve medeni (!) emperyal ülkeler ve birliklerinin yaptıkları tutarsız açıklamalar ve sessizlikleri; tavşana kaç, tazıya tut dediklerini göstermektedir” ifadelerini kullandı. 

Yüzlerce yaralananın olduğu saldırılar için İslam ülkelerine derhal harekete geçmesi çağrısında bulunan Milletvekili Sazak’ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

“400 sene İslam’ın kutsalları ve bütün dinlerin Osmanlı toprağı olarak refah içinde yaşadığı bugünün Filistin toprakları, 100 yıl önce işgal edilmiş ve efendisinin çıkarları doğrultusunda başka bir millete 67 kelimelik deklarasyonla peşkeş çekilmiştir. Dünya’nın zamanında lanetleyerek topraklarından attığı Yahudi milletinin bugün oradaki varlığı, Osmanlı ve İslam hoşgörüsüyle sağlanmıştır. Bugün devletinin yaptığı terörist saldırılarla yanan İslam kutsallarını, şarkılarla kutlayan milletinin şuursuzluğu genetiktir, geçmişin sarı buzağısı, peygamberlere yapılanlarının bu yüzyıldaki ölçeği de budur. Demokrasi, insan hakları sloganlarıyla masum coğrafyalarda sömürgeciliği kolaylaştırmak için fitne ateşleyen uygar ve medeni (!) emperyal ülkeler ve birliklerinin yaptıkları tutarsız açıklamalar ve sessizlikleri; tavşana kaç, tazıya tut dediklerini göstermektedir. İslam kutsal beşiklerinden Kudüs’te işlenen bu cinayete ve işgale insanlık adına gereken cevap için; İslam ülkeleri derhal harekete geçmeli birlik içinde hareket etmelidir. Türk perde gerisindeki siyasi ayak oyunlarına kutsallarını kullandırmayacaktır! Kudüs Türk’ün vazgeçilmezidir. Sabrımız zorlanmaktadır.”