13 Mart 2019 Çarşamba günü, Eskişehir Alpu Kaymakam’ı Ömer Özbay ve Alpu Belediye Başkanı Rafet Demirtaş arasında yaşanan tartışma sonrasında Kaymakam Özbay’ın aynı gece Niğde Altunhisar Kaymakamlığı’na tayinin gerçekleşmesinin seçim öncesi son derece düşündürücü olduğunu belirten Süllü, konuyu yazılı soru önergesi ile İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

“Alpu ilçemizde yaşanan ve kamuoyuna yansıyan,  AK Partili belediye başkanının ilçenin mülki idari amirine uyguladığı baskı ve yaşananlar bürokratlar üzerindeki siyasi baskının ülkemizde geldiği durumun sadece tek bir örneğidir. Yerel seçimler öncesi, vatandaşa para dağıtıldığı ile ilgili dolaşan söylentiler ile kamuda çalışanlar üzerindeki siyasal baskılar, kamu vicdanını ve seçim demokrasisini derinden yaralamaktadır. Halkımızın konu ile ilgili bilgilenmesi için olayın tüm ayrıntıları ile açıklanması gerekmektedir.” diyen Süllü, önergesinde şu soruları yazılı olarak cevaplanması isteğiyle İç İşleri Bakanı’na yöneltti:

  1. Eskişehir Alpu Kaymakam’ı Sayın Ömer Özbay’ın İç İşleri Bakanlığı’nın onayı ile gerçekleşen ani görev yeri değişikliğinin sebebi nedir? 
  2. Eskişehir Alpu Belediye Başkanı Sayın Rafet Demirtaş’ın kaymakamın görev yeri değişikliğinin gerçekleşmesinde rolü var mıdır? Yok ise Sayın Kaymakamın görev yeri değişikliği sonrası Sayın Belediye Başkanı’nın “Devlet Gereğini Yaptı” açıklaması ne anlama gelmektedir?
  3. Bir belediye başkanı,  Kaymakamlığa ait Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın bütçesini istediği gibi kullanabilme yetkisine ve isteği gerçekleşmemesi durumunda devlet memuru için görev yeri değişikliği isteme hakkına sahip midir?