Sendika Başkanı Hasan Atak ve üyelerle bir araya gelen Süllü, emek mücadelesinde sendikal örgütlenmenin önemine vurgu yaparak hükümet ve Türk-İş'in, 2019-2020 kamu işçisine yapılacak zam görüşmelerinde Harb-İş Eskişehir Şubesi’nin gösterdiği haklı duruşun yanında olduklarını belirtti.

Türk Hava Kuvvetleri’nin envanterindeki jet uçakların güvenli bir şekilde uçmasını sağlayan Hava Bakım Fabrikası’nda örgütlü olan sendikanın savunma sanayi emekçilerinin haklarını savunmaya devam ettiğini belirten Dr. Jale Nur Süllü “Cumhuriyet Halk Partisi olarak Sakarya Tank Palet Fabrikası’nın özel sektöre devrinde gösterdiğimiz duyarlılığı milli savunma sanayimizin yaşadığı tüm sorunlarda göstermeye devam ediyoruz. Fabrikalarda yaşanan siyasi baskılar ve soruşturmaların takipçisi olmaya devam ediyoruz. Eskişehir’imizin de değeri olan ve binlerce emekçimizin alın terinin bulunduğu Hava İkmal Bakım Merkezi ile ilgili sendika Başkanımız Hasan Atak ve yönetim kurulu gerekli çalışmaları yapıyorlar. Bizlere düşen bir görev olduğu takdirde her zaman işçi kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Süllü’den Orman Bakanına çağrı

Geçtiğimiz günlerde yaşadığımız orman yangınları sonrası THK uçaklarından 3 tanesinin motoru arızalı, 3 tanesi de yağ kaçırıyor açıklamasında bulunan Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli’ye çağrıda bulunan Süllü “Eskişehir Hava Bakım Fabrikası birikimi ve tecrübesi ile o uçakların gerekli bakımlarını yapacak kapasiteye sahip. Orman yangınları ile etkili mücadele edilmesi adına işçilerimiz o uçakları hazır hale getirmek için istekli. İlgili kurumların uçak bakımlarının Eskişehir’de gerçekleşmesi konusunda gerekli talimatı vermesini talep ediyorum” dedi.

Harb-İş Eskişehir Şubesi Başkanı Hasan Atak da Dr. Jale Nur Süllü’ye teşekkür ederek “Sayın vekilimizle ülkemizin ve şehrimizin sorunlarını iş ve emek eksenli değerlendirmesini gerçekleştirdik. Harb – İş Sendikası Eskişehir Şubesi olarak verdiğimiz sendikal mücadelede Sayın Süllü’nün desteği bizlere güç kattı. Ziyaretlerinden dolayı kendisine teşekkür diyoruz” dedi.