Almanya’da yaşayan Gazeteci Kutlu Esendemir'in, "Rabia Naz'a ne oldu?" sorusundan yola çıkarak hazırladığı "Yokluk" adlı belgeselin ilk gösterimi Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nün (RSF) organize ettiği prömiyerle Almanya'nın başkenti Berlin'de yapıldı. 

Kutlu Esendemir’in hazırladığı belgeselde “Başta Rabia Naz Vatan Olmak Üzere Şüpheli Çocuk Ölümlerinin Araştırılması” Meclis Araştırma Komisyonu üyesi Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü’nün de görüşlerine yer verildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Almanya'da yaşayan gazeteci Kutlu Esendemir'in Rabia Naz'ın şüpheli, aydınlatılamayan ölümünün ardındaki yokluklardan yola çıkarak çektiği ve üyesi bulunduğum “Başta Rabia Naz Vatan Olmak Üzere Şüpheli Çocuk Ölümlerinin Araştırılması” Meclis Araştırma Komisyonu raporuna yazdığım muhalefet şerhimdeki görüşlerimin de yer aldığı “Yokluk" belgeseli, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nün sponsorluğunu üstlendiği prömiyerle Berlin'de gösterime girdi. Acılı bir babanın sürdürdüğü hukuk mücadelesi ile Metin Cihan gibi cesur gazetecilerin korkmadan, vazgeçmeden gündeme taşıdığı adalet arayışını belgeselleştiren Esendemir, sürdürülen hak, hukuk, adalet mücadelesine güç katıyor. Davetli olduğum prömiyere pandemi nedeni ile katılamamış olsam da “Yokluk” belgeselinin yapımında başta Kutlu Esendemir olmak üzere, tüm emeği geçenleri bir kez daha yürekten kutluyorum. Belgeselin en kısa zamanda ülkemizde de gösterime girmesi dileğiyle mücadeleye yılmadan ve korkmadan devam edeceğimi belirtiyorum"