CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), İstanbul seçimlerinin iptaline ilişkin kararı ardından Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini olağanüstü topladı. YSK'nın, İstanbul'da seçimin yenilenmesi kararı vermesinin hemen ardından Kılıçdaroğlu, MYK üyelerini olağanüstü toplantıya çağırdı. Kılıçdaroğlu, MYK üyeleriyle makam odasında görüştü ve YSK'nın kararını değerlendirdi. Salı günü de TBMM grup toplantısı öncesi Genel Merkez'de Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, Parti Meclisi üyeleri ve tüm milletvekillerinin katılımıyla toplantı gerçekleştirilecek. Kılıçdaroğlu'nun, bu toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu da çağırdığı öğrenildi.

Eskişehir'den İstanbul Büyükşehir seçimlerinin iptali sonrası tepkiler vardı: 

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü: Demokratik kurumları tek tek yok edilen ülkemizde sandık iradesi de İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi ile bugün yok edilmiştir. Ülkemiz bu kararla, artık milli iradenin dahi tanınmadığı ilkel bir tek adam rejimine indirgenmiştir. “Demokrasinin ruhu, bir takım şeyleri ortadan kaldırarak elde edilebilecek bir şey değildir. Demokrasi, kalbin değişmesini gerektirir.” (Gandi) Siz demokrasiyi yok saysanız da kalbinde sevgi olan insanlar kazanacak. Türkiye kazanacak.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: İstanbul halkının iradesini yok sayarak, seçimi yenilemek demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir.Çiçekleri koparabilirsiniz ama baharın gelişini engelleyemezsiniz. İstanbul gönüllüleri ile çıktığı yolda Türkiye gönüllüleri olarak yanında duracağız. İstanbul kazanacak, adalet kazanacak.

‪CHP Eskişehir İl Başkanlığı: Tam da bugün daha dik, daha onurlu ve daha inançlı olma günü. Bir daha, olmadı bir daha o sandıktan daha güçlü çıkacağız. Selam olsun sana İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız...

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: Yazıklar olsun. Tarihe “Milletin iradesini yok sayan, demokrasi ve adalet düşmanları” olarak geçeceksiniz.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: 6 Mayıs 2019 demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek. İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi kararı, halkın iradesini yok saymak demektir. Her şeye rağmen çiçekleri koparabilirler ama baharın gelmesini engelleyemeyecekler.