Yüz yüze eğitime ara verilmesi ile okul kantinlerinin zor günler yaşadığını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekilleri plansız okul açma kapamalar ile her açılış sürecinde kantindeki eksikliklerini tamamlayan esnafın mallarının kapama kararı ile dolaplarda çürüdüğünü ve kantinlerin kapalı olduğu dönemde de fatura ödemeye devam eden esnafa sunulan çözümlerin yaraları sarmadığını belirtti.

Bir diğer adaletsizliği de bayilerin yaşadığını belirten Çakırözer ve Süllü, yüzde 90’ı gıda ağırlıklı çalışan bayilere çifte standart uygulandığını söyleyerek bayilere uygulanan çifte standarttın müşteri kaybının artmasını, sağlıksız merdiven altı üretimleri ve kaçak satışları beraberinde getirdiğine dikkat çekti.

Yanlış ekonomi politikaları ve plansız kararlar sonucu kepenk kapatma noktasına gelen küçük esnafın sorunlarının çözümü için dayanışma içinde olmaya devam edeceklerini belirten CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Dr. Jale Nur Süllü “Oda Başkanımızdan öğrendiğimiz kadarıyla Eskişehir’de 397 tekel bayi, odaya kayıtlı 1500 de bakkal, merkezi hükümetten kalıcı ve gerçekçi çözümler bekliyor. Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekilleri olarak, tüm hemşerilerimizi şehrimizin esnafından alışveriş yaparak, mahallemizin bakkalına sahip çıkmaya davet ediyoruz.” dedi.