CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, İYİ Parti tarafından yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, ”Herkes heyecanla bekliyor Eskişehir’de neler olur diye ancak aslında Eskişehir’de olan bir şey yok. Geçtiğimiz Perşembe Günü Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Akşener el sıkıştılar ve dediler ki, bu illerde İYİ Parti ile CHP seçim birlikteliği yapacak. Ve akabinde genel başkanımız Kılıçdaroğlu bir açıklama daha yaptı, yapmış olduğumuz anlaşma gereği CHP belediyelerinin olduğu yerde İYİ Parti seçmenimiz CHP’li belediyeleri destekleyecektir. Olayın doğruluk yönü bu yöndedir. Eskişehir’de İYİ partililerin bu protokol gereği CHP’li belediyeleri desteklemeleri gerekir. Ama bugün İYİ Parti İl Başkanı tarafından bir haber servis edildi. Bu haberde Odunpazarı Belediyesinde sanki CHP aday çıkarmayacak onun yerine İYİ Parti aday çıkarak gibi bir algı oluşturuldu. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. Kazım Kurt yerinde duruyor ve 31 Mart’ta da yine burada durmaya devam edecek. CHP 31 Mart seçimlerine son derece iyi bir şekilde hazırlanmıştır. Topyekün hareket etmektedir. Sevgili Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen de bu toplantıya katılacaktı sevgili Ahmet Ataç da bu toplantıya katılacaktı. Ama her ikisinin de önceden programlandığı işleri olması nedeniyle gelemediler. Toplum içerisinde bu zamana kadar hep yapılan algı operasyonu ile yürütülmeye çalışılan seçim çalışmalarında CHP olarak biz daima doğruları söyleyerek seçim yarışının içinde olacağız” dedi.

''Sizin isteğinize göre CHP aday değiştirmez''

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise, adaylığının devam ettiğini kaydetti ve “Bugün olağanüstü bir olay yaşadık. Siyaset saygı ister, tecrübe ister, siyaset demokrat olmayı gerektirir. Biz öyle ya da böyle ittifak yapmış olduğumuz bir parti ile ilgili hiçbir olumsuz değerlendirme yapmadık. Bu bize siyasi kültürümüze yakışmaz. Odunpazarı Belediyesi CHP’dedir. Odunpazarı Belediyesi CHP’li olarak kalacaktır. 14 Kasım’da parti meclisinin kararı ile CHP’nin Odunpazarı adayı olarak ilan edildim. Bunun aksine bir gelişme ancak ve ancak parti meclisinin vereceği bir kararla olur. Yoksa kendini siyasette alıştırmaya çalışan siyasette bir yer edinmeye çalışan bazı arkadaşlarımızın isteği ya da arzusuna göre CHP aday değiştirmez. Biz şimdiye kadar 14 Kasım’dan bu yana çok ciddi çalışmalar yaptık. Seçim kazanmayla ilgili en ufak bir riskimiz yok. Hedefimizi yüzde 50 artırır. Bunu da sevgili partili arkadaşlarımın gayreti ile elde edeceğiz. Hiç kimseyle polemik yapma derdinde değiliz. Muhatabımız bellidir. Biz Eskişehir’de ve Odunpazarı’nda bu seçimleri alırız. Biz seçimleri aldığımız zaman kimse yoktu. Yine alırız. Şimdi de kimseye ihtiyacımız yok. Ama sanki Odunpazarı’nda zayıf bir aday varmış gibi bir izlenim yaratmaya çalışmak doğru ve dürüst bir politik davranış değildir. Eğer biz ittifak yaptığımız partilerle ilgili değerlendirmeler yorumlar yaparsak ilgili yerlerle çok iyi yaparız. Şu anda siyasi birikim ve nezaketimiz bu aşamada olmadığımızı gösteriyor. CHP Türkiye’nin kurucu partisidir. Rejim sorununun tartışıldığı bir ortamda geniş yelpazeli ittifaklar yapmaya çalışıyor. Ama bu şu anlama gelmez, biz ittifak istiyoruz çünkü zayıfız anlamına gelmez. Biz güçlüyüz, güçlü olmamıza rağmen demokrasi adına ittifak istiyoruz. İnsan hakları adına ezilenler yoksullar adına, öğretmenler emekliler adına ittifak istiyoruz. Bunları istemiyoruz bizim için önemli değil biz kazanacağımız iki tane meclis üyeliğine bakarız diyenler varsa hodri meydan. Herkes adayını çıkarabilir. Bizim hiç kimseden beklentimiz yoktur. Bizim insanlardan oy talebimiz vardır, herkesi kucaklamaya hazırız. Bugün yapılan açıklamayı talihsizlik bir yanlışlık olarak değerlendiriyorum. Partimizin yetkili organları böyle bir durumun söz konusu olmadığını böyle bir kararın genel merkez tarafından alınmadığını vurguladılar. Bugünü bu açıklamayı yapılmamış sayalım. Benim adaylığım devam ediyor. Daha da inatlaşarak güçlenerek kendine güvenerek adaylığımın sürdüğünü ilan ediyorum. Eskişehir’de seçimin sadece Odunpazarı’nda yapılacak olduğunu hepimiz görüyoruz. Bunun anlamı Odunpazarı’nda sosyal demokrat, halkçı, katılımcı bir belediyecilik var, bunu törpüleyelim mantığı ile hareket ediyor bütün partiler, yok öyle yağma, biz Odunpazarını bırakmayız” dedi. 

''Gereksiz, zamansız bir açıklama''

CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer de, “Üniversitede odamda haberi duyunca çok şaşırdım parti meclisi üyesi olarak. 24 Haziran’da rejim değişti. Türkiye artık her seçimde yüzde elli artı birlik noktaya geldi. İttifakın yapılma nedeni budur. Bu bir ideolojik birliktelik değilse de ilkesel birlikteliktir. Görüşmeler genel merkezler düzeyinde yapılmaktadır. Açıklamayı başka anlaşılma olmasın diye bizzat genel başkanlar yapmaktadır. İl ilçe başkanlarının kendilerine açıklama yapılması söylenmediği sürece bizlerin ittifak üzerine konuşmaması gerekir. Eskişehir’de yapılan il ve ilçe başkanları düzeyinde yapılan açıklamaları gereksiz, zamansız, hesapsız olarak nitelendiriyorum. Eğer Eskişehir’de böyle bir şey olsaydı il ilçe başkanımızın haberi olurdu. Ve mevkidaşlar açıklama yapardı. Biz bizde olan belediyelerden feragat etmedik. Odunpazarı Belediyesinden feragat etmeyi de düşünmüyoruz. Sayın Kazım Kurt büyük bir teveccühle kazandı belediyeyi. Böyle bir şey olmadığı teyidini de aldık” diye konuştu. CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar da, ilçe yönetimi olarak Kazım Kurt’a desteklerinin devam ettiğini arkasında olduklarını söyledi.