İYİ Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Salih Karabacak’ın ESGİAD ziyaretine Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu da katıldı. Eskişehir Genç İş Adamları Derneği (ESGİAD) Başkanı Ulaş Entok, yönetimi ve üyeler, son derece samimi bir şekilde karşıladıkları konuklarıyla ağırlıklı olarak ekonomiyi konuştu. Ekonomik sıkıntıların yol açtığı durgunluğun had safhada olduğunu söyleyen genç iş adamları, bazı sektörlerde yaprak kıpırdamadığını vurguladı. Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Karabacak da ekonominin bu denli darboğazda olduğu bir dönemde yatırım ve istihdama dönük faaliyetlerin tek çıkış olacağını vurguladı. Bu faaliyetlerin aynı zamanda belediyelerin de görevi olduğunun altını çizen Karabacak, şöyle devam etti: 

Belediyeler şirket gibi yönetilmeli: “Sayın Cumhurbaşkanı, belediyelerin çoğunun batık olduğunu söylüyor, “Ekonomiyi bunlar mı düzeltecek” diye soruyor. Biz de diyoruz ki; evet belediyeler hem kendi ekonomilerini, hem şehir ekonomilerini düzeltebilir. Belediye başkanı sadece aldığı vergilerle, sadece kendi bütçesiyle yetinmez ise belediyeyi şirket gibi yönetir, gelir getirici projeler yaparsa borcu da kalmaz, şehirde yatırım ve istihdam artışı da olur, yoksullur azalır. Biz ne yapacağız? Özel sektörde görev yaptığım uzun yıllar boyunca sayısız ülkeye gittim, her ülkede onlarca yerli ve yabancıyla tanıştım, iş birliği yaptım. Şimdi onlarla Odunpazarı için iş birliği yapma zamanı. Özellikle gurbetçilerimizin yatırımlarını bölgemize çekmek için uğraşacağız.”

Yatırım için fırsatlar şehri: Avrupa’daki Türkler’in ve yabancıların yatırımı yapabilmesi için Odunpazarı’nın önemli avantajlara sahip olduğunu anımsatan Karabacak, “Coğrafi konumu, turizm ve tarımdaki koşulları yatırıma elverişli. Biz de planlamamızı bacasız sanayi olan turizm ile tarım ve sanayi üzerine yaptık. Belediye olarak bu konuda liderlik, önderlik yapacağız, yatırımcıların Odunpazarı’na yönelmesi için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. İstikrarlı ve güvenli duruşumuzla bunu başaracağımıza yürekten inanıyorum. Başardığımızda ise Odunpazarı’nın birinci sorunu işsizlik, istihdam, ekonomik durgunluk olmayacak. Eskişehir’e gelen turistin şehrimizde daha fazla kalması ve daha çok harcamasını sağlayacak yatırımlar için geç bile kalındı” dedi.