AK Partili Meclis üyeleri Kabe’ye ve değerlere kimsenin saygısızlık yapamayacağına ifade ederken, CHP’li Meclis Üyeleri ise rektör atamasına tepki göstererek, gözaltına alınan öğrencileri savundu. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise Boğaziçi Üniversitesi' ne geleneklere uygun olmayan bir şekilde rektör atandığını söyledi.

"Bu ülkenin tek başına sahibi değilsiniz"

Kurt, “Bu atama doğru bir atama değildir. İnadım inat der gibi, üstelik partili rektör ataması tepkiyi çoğalttı. Tepki demokratik bir haktır, normaldir. İçişleri Bakanımız bu çocukları terörist ilan etti. Kabe konusunu gündeme getirmek provakatörlüktür. Kabe işi aklı olan insanın getirip koyacağı bir iş değildir. Sizin kutsalınız bizim de kutsalımızdır. Bizim neyi nasıl eleştireceğimize siz karar vermeyin. Herkes terörist. Böyle bir öteleme ile bu iş olmaz arkadaşlar. Siz bu ülkenin tek başına sahibi değilsiniz. Birlikte yöneteceğiz” diye konuştu. 

Gergin anların yaşandığı mecliste  AK Parti Meclis Üyesu Şükrü Akbıyık, Odunpazarı’nın birçok sorunu varken siyasetin konuşulmasının doğru olmadığını söyledi. 

Bunun üzerine Başkan Kurt'un "Meclis oturumunda her konuyu konuşma hakkına sahibiz. Beğenmiyorsanız gidebilirsiniz” demesi üzerine AK Partili Meclis Üyeleri oturumu terk etti.