Son 5 yılda Eskişehir-Alpu-Mihallıçcık yolunu kapsayan bu yolda 214 kaza meydana geldiğini söyleyen Çakırözer, “ Defalarca müjde verdiniz, ihaleye çıktınız, bölünmüş yol yapılıyor dediniz aradan yıllar geçti yol hala yapılmadı. Çok sayıda insan bu yolda hayatını kaybetti. Yıllardır bu yola duyarsızlık gösteren, bir bölünmüş yol yapmayan iktidara bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum. Artık bu ölüm yolunu yapın! İnsanlarımızı bu beladan kurtarın” dedi. 

MECLİS’TEN ÇAĞRI: CHP’li Çakırözer yıllardır kazaların yaşandığı ve son olarak 6 Ocak tarihinde meydana gelen kazada 3 kişinin hayatını kaybettiği Eskişehir-Alpu yolunu Meclis gündemine taşıyarak, yolun bir an önce yapılması için Meclis’ten çağrıda bulundu. 

DEFALARCA MÜJDE VERDİLER, YAPMADILAR: Yolun yapımının yıllardır belirsizliğini koruduğunu belirten Çakırözer, “ Ülkeyi yönetenler yıllardır müjde verdiler. ‘Alpu’ya yol müjdesi, Alpu yolu için ihaleye çıkılıyor, Karayolları ile yüklenici firma anlaştı. Kazma vuruluyor. Vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun, Alpu yolu başlıyor.’ diye. Haberlerini gazetelerden okuduk aradan, kaç yıl geçti. Kaç müjde verildi ama yol hala yapılmadı. Eskişehir-Alpu-Mihallıçcık yolunu kapsayan toplamda 87 kilometrelik bir yol. Ama ne hikmetse müjdeler verilmesine rağmen yapılmıyor. Son olarak 6 Ocak’ta bu yolda meydana gelen kazada Mustafa Yener, Halim Gök ile Halim Yener hayatını kaybetti. Kendilerine bir kaz daha Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum” dedi.

5 YILDA 214 KAZA OLDU: Ölüm yoluna dönen Alpu yolunda son 5 yıl içinde 214 kaza olduğunu dile getiren Çakırözer, “ Eskişehir-Alpu-Beylikova-Mihallıççık yolunu kapsayan bu yol üzerinde 2013 yılında 26, 2014 yılında 34, 2015 yılında 45, 2016 yılında 65, 2017 yılında 44 olmak üzere 214 kaza meydana gelmiş. Alpu, Bozan, Osmaniye, Mihalıçcık, Beylikova ve Yunusemre’yi Eskişehir'e bağlayan ve oldukça yoğun araç trafiğinin yaşandığı bu yolda neredeyse her ay ölümlü ve ağır hasarlı kazalar yaşanmakta” dedi. 

ARTIK ÖLÜM YOLUNU YAPIN: Yolda meydana gelen kazalarda çok sayıda yurttaşın hayatını kaybettiğini söyleyen Çakırözer, “ Bu yolda ölenler, yaralananlar oldu ama tek gidiş-geliş şeklindeki bu yol bir türlü yapılamadı. Buradan, bugüne kadar, yıllardır bu yola duyarsızlık gösteren, bir bölünmüş yol yapmayan iktidara bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Artık bu ölüm yolunu yapın ve insanlarımızı bu beladan kurtarın” dedi.