Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Salih Karabacak hane ziyaretlerine bu kez Çankaya Mahallesi’nde devam etti. Eşi Mine Karabacak ile birlikte iki ayrı eve konuk olan, ev sahipleri tarafından çok sıcak ve samimi bir şekilde karşılanan Salih Karabacak, onlarla dertleşti. Mahallenin ulaşım, alt ve üst yapı sorunlarını anlatan vatandaşlar, sık sık da hayat pahalılığından yakındı. Türkiye’nin son 17 yıldır üreten değil tüketen bir ülke olduğunun altını çizen Karabacak ise yanlış ekonomik politikalarının faturasının halka kesildiğini söyledi. Sözde değil özde milli ve yerli olunması gerektiğine işart eden Salih Karabacak, şöyle devam etti:

"Lafta değil özde yerlilik-millilik": “Odunpazarı Belediye Başkanı seçildiğimde yerliliğe ve milliliğe lafta değil özde özen göstereceğim. Belediyede kullandığımız araç-gereçten yediklerimiz-içtiklerimize kadar her şeyin yerli ve milli olanını kullanacağız. Eskişehir’de otomobil fabrikası yoksa Bursa’da üretileni alacağız. Önce şehrimizdeki üreticilere sonra civar illerdekilerine öncelik vereceğiz. Yani önce Eskişehir’e para kazandıracağız.” Odunpazarı Belediye Başkanı Salih Karabacak ev ziyaretlerinde projelerini de anlattı.

"Her yaş grubuna özel proje": Özellikle kadınlar, çocuklar, gençler ve yaşlılara dönük çalışmalarının Odunpazarı’nı daha yaşanabilir bir ilçe haline getireceğini vurgulayan Karabacak, “Çalışan annelerimizin çocukları için kreşleri yaygınlaştıracağız. Çalışmayan kadınlarımıza istihdam olanağı sağlayacak, gençlerimizin eğitimleri, spor ve sanata yönelmeleri için tesisler kuracağız. Baş tacımız büyüklerimizin yaşlılıklarını sağlıklı ve huzurlu geçirmeleri için ikinci bahar evleri kuracak, hem bu tesislerde hem de evde bakım hizmeti vereceğiz" dedi.