Seçmen kayıtları ile itirazlarında hukuksuz durumlarla karşılaştıklarını ifade eden Adar, "31 mart seçimlerine yönelik çalışmalar devam ediyor. Ancak daha önce yapmış olduğum bir basın toplantısında seçmen listelerinin askıya çıktığı dönemden itibaren arkadaşlarımız çok ciddi bir çalışma yapmaktalar. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanının da sıkça ifade ettiği seçim kazanabilme uğruna oy kaydırma yapılmaması yönünde hassasiyetini belirmiştik. O hassasiyetimiz devam ediyor. Biz ilgili seçim kurullarına ilgili bölgelerdeki oy kaydırmalarla ilgili itirazlarımızı yaptık. Ve bu itirazlarımızla olumlu yanıt alacağımızı ümit ediyorduk. Çünkü daha önce seçim kurullarıyla yapmış olduğumuz görüşmelerde kendilerine gelen itirazları doğrudan doğruya kolluk kuvvetlerine ileterek oradan gelecek cevaplar doğrultusunda karar vereceklerini söylemişlerdi. Yapılan itirazlarda görüyoruz ki kolluk kuvvetlerinin kararından daha çok bir siyasi partinin kararı etkili olmakta. Buna örnek vermek gerekirse Seyitgazi’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin yapmış olduğu itirazların tümü reddedilirken Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yapmış olduğu itirazların tümü kabul edilmekte. Dolayısıyla hukuk sistemini çalışamaz noktaya getirmek bize göre bir siyasi suçtur, hukuksal suçtur. Hâkimlerin bu konuda biz hala adalet mekanizmasının işlediği yönünde bütün dileklerimizi korumak istiyoruz. Kararların da bu yönde verilmesini arzu ediyoruz" dedi. 

"Seçimleri şaibeli hale getirmeyin": Adar, “Öyle oyu dondurulan vatandaşlarımız var ki, özellikle Kırka’da. Kırka’da kırk yılda oturan insanların oyları dondurulmuş, burada oturmuyor gerekçesi ile. Bu gerçek anlamda hukuksuzluğun dik alasıdır. Karar verici olan insanların vicdanlarına seslenmek istiyorum. Lütfen bu seçimleri şaibeli hale getirmeyiniz. Daha başlangıçta her türlü hukuksuzluğa yol açılmasın. İl Halk Kütüphanesi’nin inşaatının etrafındaki bir seçim propagandası malzemesine bakınız. Bir siyasi parti tarafından getirilmiş işgal edilmiştir orası. Bunlar hukuksuzluktur. Eğer seçim yapılacaksa o zaman herkesin hukuk kuralları çerçevesinde bu işi yapması gerektiğini düşünüyoruz. Biz bu dikkati gösteriyoruz. Rakiplerimizin de aynı anlayış içinde olmasını diliyoruz” diye konuştu. 

"Şaşkınız, hukukun uygulanmasını istiyoruz": CHP Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Akçar ise, “4-17 Ocak arasında askı listelerine ilişkin yapmış olduğumuz itiraz süreci hala devam etmekte. Bugün Saat 5’de il seçim kuruluna son olarak itirazlarımızı yapıyoruz. Fakat şaşkınız, bir hukukçu olarak şaşkınız. Seyitgazi ilçe seçim kurulunun 22 nolu kararı var elimizde. 22 nolu kararda dikkat edilmesi gereken en önemli husus, Sayın ilçe seçim kurulu başkanımız Hakim Bülent Günaydın’ın muhalefet şerhi vermesine karşılık oy çokluğu ile itirazlarımız red edildi. Başlı başına bir hukuksuzlukla karşı karşıyayız. Kişilerin orada oturduklarını beyan etmemize rağmen bunların hiçbiri dikkate alınmadı itirazlarımızın reddedilmesi ne hukuk sistemine ne de yüksek seçim kurulunun kararları ile bağdaşmamaktadır. Sunmuş olduğumuz bütün ek belgelerin hepsi bizzat kişilerin kendi kimlik belgeleri ile alınmış olan belgeleridir. Bunların AK Partili üye İmdat Dere tarafından ortaya atılan asılsız bir iddia tarafından kabul ediliyor olması da ayrıca şaşkınlıkla izlediğimiz karar haline gelmiştir. Biz burada hukukun uygulanmasını istiyoruz. İtirazlar yetkili bir şekilde yapıldı, bireysel başvuru gibi gösterilmesi de hukuka aykırıdır. Tam dört tane ayrıntılı bir şekilde seçim kuruluna dilekçelerimizi hazırladık" dedi.