Mecliste AK Parti adına bir konuşma yapan Murat Özcan, konuşmasına ikinci kez başkan seçilen Kazım Kurt’u tebrik ederek başladı.

Özcan, “Seçim sonuçları ortadadır. Halkımız sizi iktidara bizi de muhalefete taşıdı. Bizler burada muhalefet görevini en iyi şekilde yapacağız.  Engelleme moduyla buraya gelmiş her şeye hayır diyen çağ dışı kalmış bir siyaseti burada uygulamak istemiyoruz. Sizi engellemeye değil çalıştırmaya geldik. Odunpazarının kazandığı yerde kendimizi kazanmış sayarız. Siz artık başkan oldunuz. CHP kimliğiniz var bu da en doğal kimliğinizdir. Siz artık Odunpazarı’nın başkanı oldunuz. Bizler burada yapacak olduğunuz her türlü teklifte halkımızın onayı var mı bunu soracağız, STK’ların olduğu her yerde olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Bu belediyeyi iki dönem AK Partili bir belediye yönetti. O dönem eleman alma, memur alma, taşeron alma gibi doğal hadiseler yaşandı. Arkadaşlarımız da şahittir ki bunların içersinde sadece AK Partili değil CHP’li de tanınan sevilen insanlar vardı. Bırakın işçiyi memuru üst düzey bürokratlar da vardı. Seçimden sonra yaptığınız konuşmada ‘bavulları toplasınlar’ diye bir cümleniz oldu. Bu da belediyede çalışan işçiler arasında bir tereddüte neden oldu. Ben açık ve net söylüyorum, engellemeye değil çalıştırmaya geldik. Ama alın terini gözyaşına dönüştüğü bir emekçi kitlesi oluşursa bunun da sonuna kadar takipçisi olacağız. Eğer maksadını aşan bir durum varsa da bunu konuşmanızda belirtirseniz sevinirim. Çünkü bu durum demokrat kimliğiyle övünen çelişen ifadeler. Bunu işçileri rahatlatmak adına sizden talep ediyoruz” dedi.

"Bunun değerlendirmesini yapacağız"

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise, “Benim yönettiğim toplantılarda herkes istediğini konuşabilir. Hiçbir biçimde kısıtlamamız yok, yeter ki birbirimizi dinlemeyi bilelim. Demokrasi sadece seçim demek değil, iki seçim arası esas demokrasi lazım. Biz bunu uygulamaya çalışıyoruz. Bütün arkadaşlarımız özgürce konuşur dinleriz, cevap veririz. İlk günden bir polemik havası yaratmak istemem. Biz Eskişehir’de STK’lar ile en iyi bağlantıyı kuran en iyi ilişkiyi kuran belediyeyiz. Yapacağımız çalışmaların tümünde ilgili STK’nın görüşünü alıyoruz. Katılımcı belediyeciliği uyguluyoruz. Bürokrat ve bavul meselesinin zamanla daha iyi değerlendirmesini yaparız. Onun için tartışmaya girmek istemem. Herkes kendisini biliyor. Biz beş yıl boyunca Burhan Bey'in atadığı müdürlerle çalışmaktan hiçbir sıkıntı duymadık. Burhan Bey'in atadığı belediye başkan yardımcıları ile de çalışmaktan bir sıkıntı duymadık. Ama ister istemez bu noktada bazı arkadaşlarımızla yollarımızı ayıracağız. Şeffaf belediyecilik gereği söyledik, saklamadık. Ne gerekiyorsa yapacağız. Yasal haklara saygılıyız” diye konuştu.