Yerel seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Tambova, “Bizim kongre çalışmalarımız vardı ilçelerde, eksik kongrelerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Bir partinin olmazsa olmazı örgütleridir. Genel seçimlerde seçime girememe talihsizliği yaşadık. Bu durumu tekrar yaşamamak adına çalışıyoruz. Bu durum partimize tamamen haksızlıktı. Geriye dönmek için söylemiyorum bunu fakat, böyle bir sıkıntıyla tekrar karşılaşmamak için kongre çalışmalarımızla eksik kalan ilçelerimizi tamamlamaya çalışıyoruz yerel seçimlerde hazırlıklı olalım diye. Neticede yerel seçimler çok önemli, genel seçimler kadar önemli. Bire bir yönetim anlayışı düşünüldüğü için belediyeleri çok önemsiyoruz. Belki bu süreçte partiye farklı katılımlar da olabilir, büyük şehirlerde büyük ilçelerde daha önce seçimi kazanmış, çünkü partimize böyle teveccühler mevcut. Halı hazırda bunlar bir neticeye bağlanmadı henüz ilgili kurullarla görüşülecek. Gerektiği zaman da kamuoyuna açıklanacak. Adaylarımız henüz belirlenmiş değil fakat çalışmalarımız başladı”

Partizanlıktan uzak düşünülmeli

Aday belirlerken kıstasları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Tambova, “Yerelde yerele hizmet önemli. Yerel seçimlerin farklı bir özelliği vardır. Bence daha çok partizanlıktan uzak düşünmeliyiz. Eskişehir’e en iyi hizmeti vereceğine inandığımız tabi ki görüş olarak da ideolojik olarak da uyuştuğumuz kişiler olacak. DSP’nin geriye dönük milletvekili ve belediye başkanlarına da baktığınızda belki hepsi dört dörtlük değildi ama belli bir kriter üzerinden seçilmiş kişilerdir. Öncellikle amaç kente hizmet, kenti geliştirmek, kamu yararı bazlı çalışmalar yapacak kişiler olmalı diye düşünüyorum. Belediyecilik de budur böyle yapılması gerekir”

Aday olabilirim

Belediye başkan adaylığı konusunda konuşan Tambova, “Ben daha önce seçimlerde aday oldum. Partimi her durumda her koşulda temsil etmeye devam edeceğim. Ama o güne kadar farklı şeyler de olabilir. Neticede Eskişehir önemli bir yer. Burada varlığımızı her şekilde sürdürmek ve korumak istiyoruz. Ve bunun için de tabi olmazsa olmaz adaylığım söz konusu olabilir, o zaman da ben tabi ki görev almaktan kaçmam”